Spaanse wijnen: Verdejo van Bodega Herrero

Spaanse wijnen: Verdejo van Bodega Herrero

Herrero-3 Spaanse wijnen

Je kunt op allerlei manieren in de wijnbusiness terecht komen, maar om – samen met je broers – je mams bij te springen, nadat je vader door een noodlottig ongeval plotsklaps de wijnvelden voor eeuwige jachtvelden verruild heeft, is tegelijk droevig en heel mooi.

Het overkwam de 3 Herrero Vedel broers ( José María , Juan Miguel en Javier ) van de Bodega Herrero, opgericht 2011.

Janine Vedel

Ze werken samen met moeder, produceren eigenzinnig monocepages van de trots van Rueda: Verdejo in hun geboortestad Nieva. De druif die de laatste jaren een spectaculaire populaire vlucht heeft genomen – maakt in Spanje momenteel een van de meest geconsumeerde wijnen. Herrero-1Hun moeder, Janine Vedel, heeft wijnbouw van vaders kant in de genen. Opa Robert Vedel was wijnboer in de Languedoc. Nu in Segovia komt dit wijnbouw-DNA perfect tot zijn recht.

Herrero-2Winetasting Rueda

En zo zitten we in Soest, in Studio Smaak van Wijn op een doordeweekse zaterdag met een select gezelschap wijnliefhebbers, te luisteren naar de soms Babylonische spraakwaterval van Javier Herreoro Vedel. Af en toe is de frustratie van zijn gezicht af te lezen als hij Frans, Spaans en Engels door elkaar haspelt. Hij heeft ook zoveel te vertellen. Een borrelend vat van kennis en informatie. We proeven met graagte de serie wijnen die Daniel ( Cavad’Or) en Javier ons inschenken. De kick off is een pure frisse Sauvignon Blanc, als om de kracht van de verdejo te bewijzen. Maar wat is de wijn heerlijk, pittig, sappig en plezierig! Een wijn voor de zomer! Zeker weten. De wijn is een eerbetoon aan moeder Janine Vedel.

Een gesloten cirkel

Herrero-4De basis van de broers Herrero Vedel is het idee dat de wijnwereld een grote familie is. Wijnboeren, leveranciers, verwerkers en afnemers vormen een gesloten cirkel zonder welke deze Spaanse wijn niet mogelijk zou zijn.

Herrero

La Gran Familia de Herrero begint in het veld, als gezonde, hardwerkende mensen die genietend van hun wijngaarden houden. De liefde die hun vader en moeder Robert en Janine Vedel in de opbouw van hun bodega hebben gestopt, dragen de broers nu met zich mee. Zo maken we kennis met de Atino van 100% verdejo, de Erre in twee jaargangen en de Robert Vedel uit twee verschillende jaren. Intense geuren met mooie zuren en een klein bittertje.
Wat een feest om deze wijnen van meer dan 80 jaar oude stokken te proeven!
Zelf kennismaken met deze mooie wijnen kan natuurlijk. Bij ons in De Eerste Soester Wijnschool gebruiken we de wijnen in de Spaanse wijnlessen, in onze wijnwinkel liggen ze te koop.’t Ja, Smaak van wijn, je weet dat het goed proeft!
https://www.smaakvanwijn.com/courses/wijn-spijs-cursus/