Spätburgunder en het Broodjesdiner

Spätburgunder en het Broodjesdiner

Zaterdag, 29 april 2017

Spätburgunder kan zoveel meer!

Woensdag gehaktdag, zaterdag broodjesdiner, of zondag 🙂 dat kan ook. Zeker wel. Heerlijke verse broodjes en broden, zo van de warme bakker. Beleg als roastbeef, filet, paté, rood – en witschimmels en een mooi glas rode wijn. We doen het gisterenavond voor de zoveelste keer. Genieten. De honden in de tuin, want broodjesdiners vinden natuurlijk in de zithoek plaats. Bink, die de ziekte van Cushing heeft en Youri met zijn schofthoogte van een meter moeten dus verbannen worden. Anders weinig diner meer voor ons.

SpätburgunderWijnbouwgebieden

Spätburgunder, pinot noir dus. Zo fabuleus kunnen ze zijn. Vol van smaak en beslist niet dun. Zuren die mooi verpakt zijn in een kruidigheid die de wijn een extra cachet geeft. Wij vinden het altijd weer een onweerstaanbaar lekkere wijn bij deze luxe broodmaaltijd. Licht gekoeld, zo’n 15 graden. Wat een beauty.
Een van onze favoriete streken in Duitsland waar we heel graag zijn is de Ahr. Natuurlijk om de wijn, maar ook vanwege de Ahrsteig van zo’n dikke 100 kilometer, de ongekend mooie bergachtige omgeving en de leuke wijndorpjes. Het toffe fietsen.

Wine Professional

Deze fonkelende rode blossige wijn echter komt uit Rheinhessen. Tijdens de Wine Professional in januari van dit jaar hebben we Hartmut en Petra Bernhard ontmoet. Onder de indruk van hun wijnen, liggen deze nu bij Studio Smaak van Wijn en gebruik ik ze natuurlijk ook in de wijnschool. Niet alleen de Spätburgunder, maar ook de Riesling, de Beerenauslese, de Scheurebe, de Grauburgunder en de Winzersekt Riesling.

“Die Weinberge des Weinguts Ch.W. Bernhard in Frei-Laubersheim gehören zu den besten Lagen im westlichen Rheinhessen am Südrand der Nahe-Region. Hier bauten bereits die Römer vor 1800 Jahren Feigen, Mandeln, Esskastanien und vor allem Wein an. 
Auch wir nutzen das milde, sonnenreiche und regenarme Klima und die Artenvielfalt der Böden und kombinieren beides mit unserem Wissen und unserer langjährigen Erfahrung im Weinbau.” 

Youri

Binkie

Bewaren

Bewaren

Bewaren