Speciaal voor Smaak van wijn alle vier samen voor € 47,50

Speciaal voor Smaak van wijn alle vier samen voor € 47,50
  • Prosecco Lagolena normaal € 9,95 moederdag aanbieding € 8,95

Salade met gerookte eendenborst en een frambozendressing

  • Barbera D’Asti, Cosetti € 9,95 nu € 8,95

**

Glas tomatensoep met lente-uitjes

**

Saltimbocca a la Romana = Kalfsbiefstukjes met parmaham

  • Nebbiolo, Vietti € 21,95 nu € 18,95

***

Sinaasappelijs met chocoladesabayon

  • Cosetti Brachetto  € 13,50 nu € 11,50

Speciaal voor de smaak van wijn alle 4 de flessen samen voor           € 47,50smaakvanwijn

De wijn bij dit lekkere  weekmenu is met zorg uitgezocht door Wijnen&zn. Een sfeervolle  wijnwinkel aan een van de leukste winkelstraten van Apeldoorn, de Koninginnelaan. Wijnen&zn heeft niet alleen een ruim assortiment aan wijnen, maar heeft ook een  horeca vergunning. Op het terras kunt u genieten van een goed glas wijn en een bordje tapas. Regelmatig worden bij Wijnen & zn. proeverijen gehouden. Vraag er naar in de winkel. De toegang is meestal gratis. Bij dit feestelijke menu met een Italiaans tintje konden we er niet om heen om zonnige Italiaanse toppers te selecteren. Zo komt u in alvast een beetje in vakantiestemming.

’t Is bijna Moederdag dus een feestelijke start met een mooi glas Prosecco van Lagolena. De wijngaarden voor deze Prosecco liggen aan de oevers van de Piave rivier, op een alluviale bodem met een hoog gehalte aan kalk puin en rolkeien. Deze witte bodem vangt overdag de warmte op en geeft het ’s nachts terug aan de wijnranken. Op deze manier is een perfecte rijping mogelijk met een hoge aromatische kracht. Het bedrijf werkt  biologisch en is gecertificeerd.  Dankzij de biologische werkwijze  heeft de wijn voldoende fris zuur, zelfs in zeer warme en droge jaren. Deze Prosecco is niet alleen verrukkelijk, het is ook 100% puur gebottelde natuur.wijnen en zn opening-13

Bij de salade met gerookte eendenborst met  frambozendressing schenken we een glas Barbera D’Asti van de firma Cossetti. Deze wijn heeft een prachtig robijnrode kleur, de aardse tonen en de kersen- en bessengeur kietelt de neushaartjes. Een soepele, maar stevige en robuuste wijn. Heel toegankelijk door het rode fruit, de fijne zuren en de vlezige body. Droge smeuïge intense wijn met een smaakbalans die indruk maakt. De wijn is lekker doordrinken bij de tomatensoep met lente uitjes.

Ondertussen hebt u in ieder geval de tijd gehad om de fles Nebiolo Perbacco van Vietti te ontkurken en voldoende te laten beluchten. Als u nog niet in Italiaanse sferen verkeert dan zorgt deze wijn daar zeker voor. Deze Nebbiolo komt van een van de betere wijnbedrijven in Piemonte: Vietti. Op het 35 hectare grote domein wordt er alles aan gedaan om door te breken tot de absolute top. De druiven voor deze Perbacco worden geoogst in diverse wijngaarden uit de Barolo productiezone, in het bijzonder die van de subzones Scarrone, Bricco Boschis, Valetta di Catiglione Faletto, Fossati in Barolo en Ravera di Novello. Omdat de wijn twee maanden eerder wordt gebotteld dan vereist voor een Barolo, wordt hij onder de streeknaam van de Langhe verkocht. De wijn heeft een intens robijnrode kleur. Boordevol rijpe fruitige aroma’s (kersen, frambozen) met florale ondertonen en een hint van specerijen. Complex, rijp, (medium)vol van structuur, verrassend elegant en mineraal, met vlezige tannines en een lange, krachtige en weelderige finale. Een prachtige wijn waar menige Barolo producent jaloers op zal zijn.

Voor het nagerecht houden we het Italiaans en schenken we een Bracchetto d’Acqui ‘Theo’. Deze Brachetto wordt meestal op de markt gebracht met een champagnekurk waarbij het perlage (de bubbel) kunstmatig is toegevoegd. Deze wijn is zo uniek doordat het op natuurlijke wijze bubbels heeft gekregen, door een speciale manier van fermenteren. De bubbel is hierdoor veel subtieler waardoor de smaken in de wijn beter tot zijn recht komen. Kenmerkend voor Brachetto wijn is de granaatrode kleur waarbij de verhouding tussen zoet en zuur perfect in balans is. Een heerlijke combinatie met dit mooie nagerecht van zoetzuur sinaasappel en het bitterzoet van de chocolade.

logo wijnen apeldoornEen strakke aanbieding voor deze vier topwijnen bij Wijnen&Zn in Apeldoorn. De wijnen kunt u natuurlijk ook los kopen 🙂
Zelf voortaan de wijn kunnen combineren, volg dan op 25 mei bij Wijnen&Zn de ééndaagse voor het Wijnvignet!