SSvWTIP: Alto Adige op Studio's Proeftafel

SSvWTIP: Alto Adige op Studio's Proeftafel

Ben je ook helemaal weg van Italië, zoals mijn lieve collega Gabrielle Salvatore? Lees dan haar ‘Wijze Wijnvrouwen’ belevenissen in Smaak van Italië! Samen met Esmee Langereijs  proeven zij Italiaanse geheimen!

“Vinoloog Gabrielle Salvatore en wijnjournalist Esmee Langereis proeven iedere editie samen wijnen uit een Italiaanse wijnstreek. Geen taaie wijnpraat, maar verhalen die zelfs voor de geheelonthouder vermakelijk zijn! De wijze wijnvrouwen starten deze editie in Puglia, met hartverwarmende wijnen om de koude wintermaanden mee door te komen – Gabrielle zet de wijnen op tafel, terwijl Esmee de panzerotti en taralli serveert. Jaha, we weten heus wel dat je eigenlijk niks mag eten als je serieus wijnen gaat proeven. Maar kom op, de vijf zit in de klok, en het moet gek lopen als wij l’aperitivo willen overslaan! En de hapjes zijn zoals de rest van de keuken van Puglia: simpel, maar onweerstaanbaar.

Lees het volledige verslag van De Wijze Wijnvrouwen in de nieuwe editie van De Smaak van Italië, vanaf 10 januari in de winkel!”

NIEDERMAYR KELLER 25 foto barrique kelder Niedermayr fotograafSappige verhalen over mooie wijnen en hippe, hartstochtelijke Italiaanse streken! Lees ze en geniet ervan!

In de Studio in Soest kun je ter plekke zelf de Italiaanse smaak proeven tijdens de hyperdehyper proeverij over Alto Adige. Aankomende woensdag 15 januari komt de familie van Tenuta Niedermayer bij ons voor een stuiterende Italiaanse proeverij met hun eigen wijnen.

In het schilderachtige wijndorp Girlan liggen de wijnkelders van dit huis dat in de 19de eeuw het licht zag. Hier werkt men met professionele wijnmakers, de tradities in ere houdend aan gezonde, verteerbare fijne wijnen van hoge kwaliteit. In 2003 is de totale ‘Weinkellerei’ nieuw herbouwd.

De prachtige wijnen die het huis maakt van bijvoorbeeld de lagrein, de gewürztraminer, schiava, pinot nero en charonnay kunt u op deze avond zelf proeven in Soest.  Er zijn nu nog vrije plekken aan de proeftafel, maar dat zijn er nog slechts enkele!

Je kunt hier direct reserveren. Bij opmerkingen graag even vermelden dat het om Alto Adige gaat.  De prijs van deze proeverij is € 17,50 p.p.

afb huis