Stop met wijnbluffen :)

LG wijnkratBluf je jezelf ook de wijnwereld door?

Want dat gebeurt maar al te vaak! Mensen blijven kuddedieren. Als iemand eenmaal een aroma aan een wijn heeft toegekend, ruikt of proeft iedereen direct hetzelfde!
Net zoals op feestjes vaak aan mij gevraagd wordt hoe ik de wijn vind! De ‘frisse’ witte (zonder zuren), de ‘vrolijke’ rosé (water met suiker), of die ‘krachtige’ rode (astringente bende)! Goddank word ik altijd gered door de een of andere bluffer die er vervolgens een vakjargon uit knalt, waar een Magister Vini stijl van achterover zou slaan. Dan kan ik me gelukkig, met goed fatsoen een beetje achterwaarts schuifelend uit het zicht begeven.

Wat is toch dat rare fenomeen dat mensen zich graag wijnwijzer willen voordoen dan ze zijn? Zouden ze echt niet weten dat ze zichzelf soms onsterfelijk belachelijk maken als ze een wijn zo de hemel in prijzen, terwijl je hem eigenlijk met goed fatsoen niet meer dan het predikaat zuurstoklimonade, helder citroensap of cassisazijn kan geven?

Bluf je jezelf ook de wereld door? Het is eigenlijk de vraag van Tom Kelly in MailOnline. Een hilarisch artikeltje!

“Enjoy a tipple of Italian Champagne? Or do you hate Chardonnay, but love a glass of Chablis?

If so, you join the one in seven Britons who bluff when it comes to wine, often leading to embarrassing faux pas.

As any wine connoisseur already knows, Champagne is named after the region of France it comes from and Chablis is made from the Chardonnay grape.

Other awkward moments revealed by the survey of wine drinkers included drinkers claiming to enjoy the Merlin grape – it is in fact Merlot.”
pijlBron en verder lachen op DailyMail!

Denk je nu bij jezelf, hmm zo doe ik eigenlijk ook wel eens? Ik zie ook weleens door de druiven het bos niet meer en denk dat Chablis een druif is?  Dan is het tijd  om er een dagje voor uit te trekken om je kennis op een iets hoger niveau te tillen! Maak kennis met de real world of wine! Je zult er zoveel betere wijnen door gaan drinken!  En nooit meer hoeven te bluffen 🙂

Overigens in mei ook een ‘Eendaagse” bij Wijnen&Zn!logo wijnen apeldoorn