Stuur je kerstrecept in!

Stuur je kerstrecept in!

Van: de Kookredactie

“Kook dit  jaar het Kerstdiner moeiteloos thuis! Vanaf eind augustus tot het half december plaatst Smaak van Wijn met zekere  regelmaat recepten en wijnen voor de december feestmaand culminerend in één ultiem Kerstdiner aan je eigen eettafel! Wijnvoorstellen, gerechten worden benoemd, recepten neergeschreven. Makkelijk om te maken. Het is namelijk vaak de voorbereiding waar het op aankomt.”

Het is vreemd gegaan dit weekeinde!  Ook voor deze week stond er natuurlijk een kerstreceptje klaar! Maar op de een of andere manier is het niet op de site geplaatst! Bij deze dan!
Dit keer hebben we een soepje gekozen. Een die voortgekomen is uit een dinerclubje. Dus niet uit onze eigen receptenkoker! De soep is ideaal omdat hij van tevoren voor te bereiden is en je hem afkunt maken op het moment van serveren! In dit geval was de maakster Marlien van der Meer. Een amateurkok met professionele klasse in huis. Het is niet haar daaglijks werk, maar dat is haast niet te geloven als je haar gerechtjes eet!

LOGOsmaak van wijn8SvWtip! Heb jij ook zo’n ontzettend leuke, lekkere tip die mensen kunnen gebruiken in het kerstmenu thuis, stuur het ons dan op! [email protected] ter attentie van de kookredactie. Als jouw recept geplaatst wordt, ontvang je een tegoedbon ter waarde van € 10,= ter besteding in de Wereld van Smaak van Wijn. (Vanaf 1 november 2013)

Avocadosoep met reepjes gerookte zalm en garnalen of met reepjes gerookte rauwe ham!

 Benodigdheden: 2 bosui – 4 el citroensap – 1 klein courgette

400ml groente bouillon (fles) of met twee groentebouillon blokje op een liter water!
2 avocado’s, 500ml Griekse yoghurt, zout, peper en rozenpaprika

Bieslook – 2 el walnoten – 100g gerookte rauwe ham of zalm (evt extra Hollandse garnalen)

Bereiding:

Bosui fijn snijden, en mengen met 4 el citroen.
Courgette in groente bouillon aan de kook brengen en fijn pureren met een staafmixer.
Avocado’s schillen en in blokjes snijden
Avocado, bosui en yoghurt met een staafmixer pureren en toevoegen aan de groentebouillon met courgette.
Zout, peper uit de molen en paprika naar smaak toevoegen!

Als het je de soep wil serveren, bieslook snipperen en met de reepjes gerookte rauwe ham of zalm toevoegen. Garnalen en gesnipperde walnoten voor de garnering.

Wijnkeuze
De etiquette schrijft voor: geen wijn bij de soep! Dus, wil je alles volgens de regels doen? Geen wijn, maar eventueel de wijn van het voorgerecht doorschenken! Heb je maling aan die regel, ben je wat avontuurlijk ingesteld? Dan stellen wij wijn van de furmintdruif voor! Een Hongaarse druif die je zowel zoet als droog kunt krijgen. Laat zich raden dat wij hier echt voor droog gaan! We denken ‘out of the box’ aan de Tokaji Furmint Omlas (single vineyard) 2008!
Deze wijn wordt geimporteerd door de Hongarije specialiste bij uitstek: Miranda Beems!

Wijnadvies

Een compromisloos streven naar excellente kwaliteit in combinatie met de eeuwenoude tradities van Tokaj zo omschrijft de familie Beres het doel van hun sinds 2002 bestaande wijnmakerij. Inmiddels omvat het domein 45 hectare en in 2006 werd een modern productiecentrum geopend.