Succesvol Wijnnetwerken

Succesvol Wijnnetwerken

Met het derde Wijnnetwerken sluiten we de septembermaand! Dat het een lekkere bezige maand is geweest, staat als een paal boven water. Niet alleen zijn er de normale wijnopleidingen en cursussen van De Eerste Soester Wijnschool, maar ook is er veel bezoek buitenshuis. Als een van de hoogtepunten noem ik natuurlijk meteen de lunch met Jose Galante – de hoofdwijnmaker van Salentein wijnen. Maar ook de food&wine speeddates op De Breede Beek drukken een positief stempel op de maand. Over de Breede Beek gesproken…..

astersDe derde keer Wijnnetwerken staat in het teken van de naderende herfst. De etalage is aangepast aan het najaar. Veranderd in een bossig landschap met regenlaarsjes tussen herfst gekleurde takken. De zon schiet zijn stralen laag naar beneden, oorlooft de zonnewering naar beneden te rollen. De vlag hangt, de gasten druppelen naar binnen om te  proeven, te proeven en te proeven!

Niet alleen de etalage is herfst! Ook de wijnenselectie is ‘warm’. Witte wijnen van de barrique of net wat voller, wat zwoeler. Rode wijnen die sappig zijn, warm, kruidig met mondvullende smaken en rijpe tannines. In zijn eigen hoek staat – inmiddels ook de voor de derde maal onze Piemontese vriend – Maurice! Met eigen import Barbera en een fijne typische Piemontese witte trouvaille, de Arneis. Wijnen van een kleine Italiaanse wijnboer die niets geeft om pracht en praal, luxe of verre reizen, maar zich het liefste zou opsluiten tussen zijn witte en blauwe druiven. Deze Arneis eist terecht een plek op in de kast van Studio Smaak van Wijn. Strogeel gekleurd. Zacht, zoet en zuur mooi in balans met welkome bitters die tropisch fruit, peer en een zweem van honing vergezellen.

wijnen breede beek Maar over De Breede Beek gesproken….
De starter van de wijnparade is de Secco uit Nijkerk. Pff… zo verras je mensen echt. Een frisse roze bubble van het voor Nederland ontwikkelde ras cabernet cortis. Verbijsterend lekker en zo anders dan zijn Italiaanse broertje Pro. Maar de verrassing van de avond komt, eerlijk is eerlijk, want wat waar is, is waar van ….
De Breede Beek wederom! In de karaf zit Hollands glorie – de Regent van Niekark. Een stevige, dieprode wijn met veel fruit: kersen en zwarte bessen. Ook fruit in de afdronk, maar daarnaast tonen van donkere chocolade, laurier en peper. De wijn is een surprise! Niemand weet namelijk wat er in de karaf zit. Verbijstering al om!

Goed de maand september zit er op! Een fijne maand om op terug te kijken. Ook in oktober staat er meer dan genoeg op het programma. Met dit keer als kers op de slagroom de wijnreis naar de Ahr. Hier gaan we vijf wijnboeren bezoeken en dompelen ons onder in Spätburgunder! Kan niet wachten 🙂

activiteiten oktober