Suggesties voor het Kerstmenu: Going Dutch met kerstmis

“Kook dit  jaar het Kerstdiner moeiteloos thuis! Vanaf eind augustus tot het half december plaatst Smaak van Wijn met zekere  regelmaat recepten en wijnen voor de december feestmaand culminerend in één ultiem Kerstdiner aan je eigen eettafel!
Wijnvoorstellen, gerechten worden benoemd, recepten neergeschreven. Makkelijk om te maken. Het is namelijk vaak de voorbereiding waar het op aankomt.”

Misschien droom je ervan om het dit jaar eens anders te doen met kerst! Geen overzeese wijnen uit de Nieuwe Wereld, geen traditionele Bordeaux of Bourgogne, geen Italiaans Chianti – of Barologeweld! Dit jaar ga je ‘Dutch’!

Tijd om de wijnen van Nederlandse bodem op  je dinertafel te plaatsen. Ben je er wat onzeker over? Geen probleem. Dan ga je op wijnfeestsexpeditie! Bijvoorbeeld naar Twente waar je in een wijnwereld vol inspiratie zult stappen tijdens het Wijnfeest van eind september.

 Op 28 en 29 september 2013 zijn er hier de open dagen. Dan kun je de wijngaard individueel bezoeken, er zijn rondleidingen en wijnproeverijen. Daarnaast presenteren vele regionale (agrarische) bedrijven hun producten. Op zondag is er live-muziek en federweisser!

Hoe leuk is het niet om je gasten te verrassen met een rode wijn van pinotin, cabertin (Zwitserse kruisingen van de cabernet sauvignon) en regent. Een volle, kruidige wijn met zachte vanille tonen door zo’n tien maanden houtrijping.

Misschien wordt dit de wijn voor je kaasgerecht. Maak een mooie selectie van gerijpte Hollandse Kazen en serveer met kletsenbrood en een beetje confiture. Mooier gerechtje in je kerstmenu kun je niet verzinnen…. 🙂

 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5tE4QEmyBsE&w=420&h=315]