Summerfair Cas Spijkers Academie

logo website CSA

Cas Spijkers
Zo’n zes jaar geleden schreef topcuisiner Cas Spijkers vervuld van trots de volgende woorden over de naar hem vernoemde opleiding: “Er is voor mij als gepassioneerd vakman geen mooier compliment dan dat er een opleiding naar mij vernoemd is. Een teken dat mijn vak en wat ik daarin belangrijk vind ook door andere mensen heel serieus genomen wordt.
Goed koken is de basis maar om de top te bereiken heb je meer nodig: warenkennis, beheersing van de kooktechnieken, leren leiding geven aan de brigade, leren calculeren, maar ook passie om iedere dag op topniveau te presteren en durf om iets nieuws te creëren. Dat zijn zaken die mijn succes in het leven bepaald hebben.
Ik ben trots op dat ik dit alles in deze opleiding aan een nieuwe generatie mag doorgeven.”

Swaen
Zelf kan ik me nog zo goed herinneren hoe zeer ik onder de indruk was, de eerste keer dat ik bij hem in de Swaen in Oisterwijk gegeten heb. Het was ergens in de 90er jaren.

Culinair toptalent groeit uit op de Cas Spijkers Culinaire Academie tot de sterspelers van de horecawereld. Gastdocenten van naam en faam pronken op de docentenlijst, onder aanvoering van hoofddocent Cees Helder. (voorheen***Parkheuvel)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Eg1jKoaghbU]

Summerfair
Om  af te kunnen studeren moeten de studenten wel wat presteren! Dat krijgt zijn vorm, jaarlijks, in een schitterend zomers culinair happening. Na twee succesvolle edities van de Summerfair georganiseerd door de Cas Spijkers Academie Twente wordt er op zondag 2 juni 2013 wederom een nieuwe Fair gehouden! Ook dit jaar zal de Summerfair weer een prachtig evenement worden.

Van de studenten wordt verwacht dat ze de Summerfair van het begin tot eind organiseren met de begeleiding van de leerkrachten, Daarbij moeten ze denken aan het bedenken van een concept, foodcostcalculatiess, F&B, personeelsplanning, budgettering, logistiek en promotie om de Summerfair te promoten.

Datum 2 juni 2013
Tijd 13:00 – 18:00 uur
Locatie Het Ros van Twente in De Lutte

“Genieten van heerlijk eten en sfeer in de buitenlucht. Een reis rond de wereld met gerechten van Azië tot Noord-Amerika. U wordt ontvangen met een heerlijk frisse cocktail “Caprinha” uit Brazilië om de middag te beginnen. De prachtige tuin van Het Ros van Twente in de Lutte wordt omgetoverd tot een internationale markt met kramen waar 18 gerechten worden geserveerd, waarvan 12 hartige en 6 zoete gerechten. Deze gerechtjes zijn voorzien van een moderne twist en worden natuurlijk geserveerd met bijpassende wijnen en dranken.”

Ook nieuwsgierig geworden: hier kom je  op de Summerfair 2013