SvWTIP: De Eerste Soester Wijnschool

SvWTIP: De Eerste Soester Wijnschool

Vanochtend een discussie gehad met mevrouw X over de naam van de educatieve kant van het Wijncoachingbureau. Dus alles wat aan de proeftafel gebeurt. De SWEN cursussen natuurlijk, maar ook StudioProef! waar SmaakvanWijn ambassadeurs zich voor inspannen. De masterclasses die aan de tafel gegeven, maar uiteraard ook en niet in het minst de gretig in aftrek zijnde ‘wijnstreekproeverijen’ met soms een landenthema, soms een enkel gebied.proefavond ongefilterde wijn  Ik wil meer duidelijkheid scheppen in de wijnbusiness van het Wijncoachingbureau. Wat gebeurt er nu in de verschillende pilaren. Hoe maak ik dat helderder, inzichtelijker. Daar worstel ik nu al een tijdje mee en mevrouw X komt als geroepen. Ze komt binnen terwijl ik net grote vellen papier op tafel uitspreid volgekalkt met mijn gedachtegoed! Hardop lezend loopt ze langs de tafel:

Wijnrelatiegeschenken

Wijncursussen

Food&Wine workshops

Wijnkast

Wijnproeverijen

Masterclasses

Ambassadeurs

StudioProef!

Karaf 3Ik drentel naar de keuken en denk inderdaad ja, er komt steeds meer bij! Weten de gasten, klanten, en potentiële cursisten dat eigenlijk wel? Hoe laat ik ze dat toch op de meest adequate manier weten? Dat de Studio aan de Beukenlaan na zes maanden ontegenzeggelijk een vaste vorm krijgt en voeten in de aarde 🙂 valt beslist niet te ontkennen.
Dat er aan de andere kant ook nog ontstellend veel mensen hier binnen komen die vol verbazing vragen ‘hoe lang ik hier al zit’ en ‘wat ik eigenlijk precies doe’ is  wel de andere kant van de medaille.

We werken hard aan de opzet van de wijngerelateerde geschenken pagina bij Smaakvanwijn.com. We zijn drukdoende met het uitbouwen van de educatieve wijnkant van het bedrijf. De Wereld van Smaak van Wijn wordt groter en groter en vooral steeds spannender.

Met twee kopjes koffie kom ik terug bij mevrouw X die aan de proeftafel is gaan zitten. Ze zit op haar gemak te bellen. “Ja, ja ik neem de wijn mee. Dat heb ik toch gezegd. Sterker nog ik ben er nu.”  Het gemompel gaat verder en lachend hangt ze op.
“Mijn zoon wil de volgende keer naar de Griekse proeverij komen. De foto van de powervrouwen van Hongarije sprak hem zeker aan. Dus ik moest hem maar inschrijven. Bij de Eerste Soester Wijnschool – zo zei hij dat.
En zo, vind ik, moet je  de proeftafel en alles wat daar aan gebeurt, maar blijven noemen! Prachtig!
De Eerste Soester Wijnschool!”

IMG_3276