SvWTIP: ‘Pays d’Oc IGP Rosé Experience’

SvWTIP: ‘Pays d’Oc IGP Rosé Experience’

Pays d’Oc IGP lanceert samen met de Harbour Club ‘The Ultimate Rosé Experience’
Once in a lifetime: kwaliteit Rosé proeven op grote hoogte met vijf vrienden

Deze week trapte het Zuid-Franse wijnkwaliteitslabel de campagne ‘Pays d’Oc IGP Rosé Experience’ af met een feestelijke lunch in de Harbour Club Amsterdam. De komende drie weken staan bij de Harbour Club in het teken van een variëteit aan Pays d’Oc IGP rosé. Bezoekers van de Harbour Club kunnen de rosés van verschillende druivenrassen tegen een gereduceerde prijs bestellen. Ook wordt er een prijs verloot aan de deelnemers van de speciale Pays d’Oc IGP Rosé Experience: een rosé proeverij op grote hoogte, met vijf vrienden in een luchtballon.

In 2011, heeft Pays d’Oc IGP dertien nieuwe druivenrassen voor rosé toegevoegd aan de dertien al goedgekeurde rassen. Dit heeft gezorgd voor een enorme keuze in wijnen van één druivenras maar ook voor veel interessante blends. Pays d’Oc IGP is nu één van de grootste rosé exporteurs van de wereld. In totaal was 30,5% van alle Franse verkochte rosés in Nederlandse supermarkten afkomstig van Pays d’Oc IGP. Dit betekende tevens dat 15% van alle verkochte rosés in de supermarkten het Pays d’Oc IGP label droegen. De favoriete Pays d’Oc IGP druiven in Nederland zijn de Grenache, de Syrah en de Cabernet-Sauvignon. De Pays d’Oc IGP rosés verleiden met toegankelijkheid, diversiteit en expressieve bloemige en fruitige aroma’s, allemaal kenmerken die te danken zijn aan het zonnige, mediterrane Languedoc-Roussillon landschap.

De campagne
De Harbour Club beschikt over drie unieke locaties in Nederland, allen met een heerlijk terras aan het water en een zomerse kaart. Gasten wanen zich in Mediterrane sferen, wat het de perfecte locatie voor de Pays d’Oc IGP Rosé Experience maakt. Gedurende drie weken wordt een range van vijf Pays d’Oc IGP wijnen gepromoot in de Harbour Club. Met deze actie wil Pays d’Oc IGP de consument bewust maken van de variëteit van de Pays d’Oc IGP rosés, die verkrijgbaar zijn bij supermarkt en slijter.

IMG_0807Winnen: rosé proeverij op grote hoogte
Een knalroze VW busje zal elke week het terrein van een Harbour Club locatie sieren. Gasten kunnen bij binnenkomst of na de lunch of diner voor het busje op de foto. Wanneer zij deze foto uploaden op de Facebook pagina van Pays d’Oc IGP maken zij kans op een rosé proeverij op grote hoogte; Pays d’Oc IGP verloot per vestiging een luchtballon vaart voor 5 personen. Voor meer informatie zie: www.facebook.com/PaysDocWines.NL

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijn handelaren) en 20.000 wijn producenten. In 2013 werden in Nederland meer dan 36 miljoen flessen verkocht onder dit label. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 23% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.