SvWTIP: Zomerspel Wijnen met Stijl

SvWTIP: Zomerspel  Wijnen met Stijl

Vorig jaar zomer deed Smaakvanwijn.com een zomerspecial over Frankrijk. Ook dit jaar staan we klaar met een zomers vermaak.  Weer over Frankrijk, maar wel met een hele andere insteek. Waren we vorig jaar vooral aan het zenden, hoe leuk lekker en bijzonder Franse wijnen zijn – we raakten er niet over uitgesproken – dit jaar pakken we het anders aan.

Natuurlijk brengen we nieuwtjes en tips. Zullen bijzondere wijnen veel aandacht krijgen en gaan we ons te buiten aan gastronomisch lekkers uit de verschillende Franse kampen. (Dus importeurs, stuur ons die aparte, gekke, maar ozo lekkere wijn uit je Franse assortiment maar toe. Wij proeven en bespreken wel.)

Maar …. verder zetten we jullie lezers graag aan het werk! Zeven weken lang maar liefst kun je meedoen met ons “Franse Wijnen met Stijl” spel. Behalve dat je spelenderwijs je wijnkennis vergroot, maak je kans op echt mooie wijnprijzen!

Picknick in tuintjeOnder andere een Smaak van Wijn wijnkoker met bijpassende rode wijn (€ 12,50), een BRIX chocoladeplank met mes en een bijbehorend stuk chocolade (€ 17,25), een wijnkoeler van Creuset met de Eiffeltoren (€ 22,75). Een  picknickmand met Rosé ‘La Vie en Rose’ en bijpassende kristallen glazen ter waarde van € 45,=

De hoofdprijs is een complete wijnbasiscursus van € 285, = in De Eerste Soester Wijnschool! In vijf lessen nemen we je mee door de wijnwereld zoals die er tegenwoordig uitziet. Aan het einde van de cursus ben je klaar voor het examen SWEN I aan de wijnacademie in Maarn.

Je begrijpt het al, zo’n zeven weken wijnvermaak, daar moet je wel wat voor doen 🙂

Het Spel: Wijnen met Stijl
Het einddoel: Een slagzin vormen
Hoe het werkt:

Er zijn vier hoofdgroepen Franse wijnen, waar we ons mee bezig houden.

  1. Authentieke naturel wijnen
  2. Relax wijnen
  3. Fun & Vriendschap wijnen
  4. Glamour & Chic wijnen

screwpullUit deze groepen hebben we Franse wijnstreken gekozen die de rode draad in het spel vormen. Op Smaakvanwijn.com plaatsen we zeven weken lang vrijwel dagelijks artikelen, recepten, tips die soms een raadsel bevatten, soms eindigen met een vraag. De artikelen zijn allemaal terug te vinden in de categorie “Franse Wjnen met Stijl”.
De raadsels en vragen moet je beantwoorden. De eerste letter van het antwoord is een willekeurige letter, die samen aan het einde één zin  vormen en die  zoeken wij! Als je die zin weet en instuurt voor uiterlijk vrijdag 22 augustus dan ding je mee naar de hoofdprijs, de wijncursus voor de Wijnoorkonde.

Stuur je antwoord op naar Smaakvanwijn.com onder vermelding van Oplossing Frans Wijnspel. De hoofdprijs wordt verloot onder de goede inzendingen die per mail bij Smaakvanwijn.com zijn binnengekomen.

De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 23 augustus in het Smaakvanwijn.com en op het Facebook van Smaak van Wijn.

De andere prijzen kun je tussendoor winnen. Iedere week gaat er een prijs uit. Van een fles wijn tot aan de gevulde picknickmand. Hoe je die kunt winnen? Volg Smaakvanwijn.com, het wordt per artikel in de serie Franse Wijnen met Stijl aangegeven.

Het gaat een hele mooie zomer worden! Heel veel succes, zon en mooie wijnen gewenst!