't Schulten Hues Portfolio Chef en Sommelier

Het sneeuwt, ik kan het niet geloven, maar langzaam voor het raam dwarrelen de sneeuwvlokjes naar beneden! Zaterdag is het Stille Zaterdag, de lente is verdwenen en de crocusjes hangen hun kopjes naar beneden. Het is alsof ze het een beetje opgeven. Ze treuren!

Naamloos1

Wauw! Hier moet iets aangedaan worden! Weg met die grijze wolken! Die mistroostigheid! Hier met die hele mooie opdracht van dat bijzondere restaurant – met een* – niet in de Randstad en daarom zo goddelijk relaxed!

Samen zijn ze één, de chef en zijn sommelier, partners, vrienden, vader – moeder! De sommelier en haar chef.

Jacquelineamsterdammertje-221

Maar goed, klaar met de romantiek, want we praten hier wel over een business! En die heet: ‘t Schulten Hues! Sinds 2002 bestaansrecht, sinds 2004 met een Michelenster!

In 2007 schreef hij over haar: “Ze trok de aandacht met haar schoenen en pijpenkrullen. Ik was verkocht! Ze moest alleen haar vriendje lozen en toen waren we in business!”

Zij zegt:”Ik geniet van genietende gasten. Er is niets mooiers dan het gekletter van bestek, het klinken van de glazen en een schaterende lach!”

Ja, als zulke rustige, nuchtere mensen zo’n gezamenlijke drive hebben, zo’n ambitie, dan kan het niet anders dan top worden.TARTAAR

Het boek Portfolio dat in 2007 verschijnt, barst uit zijn voegen van de meesterlijke, magistrale fotografie die je maar kunt bedenken. De oester slurp je bijna van het papier, de wijn spat uit de glazen. De Oosterscheldekreeft is bijna tastbaar. Ik heb het boek al zolang, maar ik blijf er in verdrinken.portfolio binnenwerk-screen59

Je eet hier fantastisch! Je drinkt hier divine. Je bent hier een gast zonder je gast te voelen! En dat is kracht, want dat betekent dat je echt   thuis bent! Voor Smaakvanwijn maakten ze het volgende, super strak geprijsde menu:

Groentjes, kruidjes & Rund

Rondje pluktuin van Jan van Aragon aangevuld met vondsten uit de omgeving en kruiderij van Ton ter Vrugt, daarbij pittige groentenjus en geschaafde amandel. Daarnaast tartaar van vastdeel van het rund met crème fraîche, knolselder, watermeloen en sjalot-noot-dressing

Nederland, Zeeland, Schouwen-D(r)uivenland, Wijngoed Kleine Schorre, Auxerois & Pinot blanc

Schelvis

Schelvis met zachtgegaarde aubergine rassen, aardappel,

oude gerijpte geitenkaas en bouillon van spek en hooi

Frankrijk, Rhône, Domaine de L’Aure, Roussanne

Lam

Drents hoogveen lam, afgerijpt en in eigen vet bereid met spinazie zaad en uitgelopen boontjes daarbij venkel, zaadjes met crème van citrus en eigen jus

Frankrijk, Languedoc-Roussillon, Corette, Merlot <magnum>

Groenten & Fruit

Verfrissende seizoenscocktail

Oostenrijk, Burgenland, Umathum, Auslese Chardonnay & Scheurebe

pandSH

‘t Schulten Hues
Jacqueline van Liere en Peter Gast

En, mocht u van wat verder weg moeten aanreizen, dan adviseren wij u: neem  het ervan en geniet! Overnachten kunt u op steenworp afstand aan de overzijde van het plein.

Alstublieft! Neem het ervan en geniet.

 

ps:reserveren hè!