Taste of Chrismas

Taste of Chrismas

Het is al weer een jaar geleden dat ik op wijnreis ging naar de Bordeaux. Tijd vliegt zeggen ze, een open deur en een waarheid als een koe. Als wijnliefhebber moet je tenminste een keer in je leven de lessen van de Bordeaux geleerd hebben, de wijnen van Bordeaux tot je genomen hebben! Dat kan nu ook dichter bij huis! En wel in de decembermaand op ‘Taste of Christmas’! Centraal in Nederland in de gebouwen van de Jaarbeurs waar voor het eerst een wintereditie van Taste gaat plaatsvinden! Een heerlijke, sfeervolle voorbereiding op het toch altijd verwarmende, vertederende slot van het jaar, de kerstperiode!

Bordeauxwijnen proeven op Taste of Christmas

De bezoekers van de culinaire beurs Taste of Christmas kunnen hun kennis over Bordeaux bijspijkeren tijdens kleine intieme proeverijen van de bordeauxwijnschool onder leiding van topsommelier Edwin Raben. De beurs vindt plaats op 12, 13 en 14 december a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht.

logo bordeauxDe bordeauxwijnschool biedt verschillende workshops aan van maximaal 45 minuten op alle beursdagen. Aan de vooravond van de feestdagen nodigt de heuse ‘Bordeaux Wine Educator’ de bezoekers van Taste of Amsterdam uit aan zijn ‘Table du Sommelier’ om ze van wijnadvies te voorzien voor de feestdagen. De sommelier heeft  zes bordeauxwijnen geselecteerd die niet misstaan op de feesttafels. Samen met hem proeven de beursbezoekers een frisse fruitige witte Bordeaux, vier rode wijnen en tenslotte een zoete witte Bordeaux. De wijnliefhebbers kunnen ook wijnspijsadviezen van de wijnexpert en van één van de chefs krijgen tijdens de Franse Bordeaux sessies in het AEG Taste Theater.

Tijden proeverijen aan de Table de sommelier van Edwin Raben op vrijdag 12 , zaterdag 13 en zondag 14 december: 14u30 / 17u30 / 19u00 / 20u30. Inschrijven ter plekke (let op: slechts 15 plaatsen per workshop)

Tijden Bordeaux wijnspijssessies in het AEG Taste Theater binnenkort op http://www.tasteofchristmas.nl/nl-NL/Bezoeker/Activiteiten/Masterclass-Bordeaux.aspx

L’Ecole du Vin de Bordeaux bevindt zich in het hart van de stad Bordeaux en is toegankelijk voor zowel de professionals als voor de liefhebbers. De lessen worden gegeven in het Frans of in het Engels. De school heeft 31 wijnscholen geaccrediteerd en 189  Bordeaux Wine Educators opgeleid die hun kennis over Bordeaux over de hele wereld verspreiden.

==========================================================================

Fransbert bordeauxIn Nederland hebben ze een partnerschap gesloten met onder andere het Wijninstituut. Ook zijn er drie Bordeaux Wines Educators geaccrediteerd. Een van deze educators, Magister Vini Fransbert Schermer geeft in maart 2015 een tweedelige masterclass wijnbouw in De Eerste Soester Wijnschool! Hiervoor kun je al een plaats reserveren!