Gastspreker-Gastronoom Niek Beute RV

NiekBeute-2Gastspreker

Een van de zeer gewaardeerde gastsprekers van Studio Smaak van Wijn / De Eerste Soester Wijnschool is Niek Beute! Niek heeft bizar veel kennis van culinaire schoonheden. Zich zeker niet beperkend tot uitsluitend wijn, hoewel dat wel hetgeen is waar wij hem in de Studio graag over horen praten. Als gastspreker tijdens een Masterclass Wijn.
Niek heeft een extravagante kijk op wijn en met zijn ontwapende charme wil hij wijn als kunstvorm graag een plaats geven. Lekker eigenwijs op zijn eigen wijze! Zo dat je er energie van krijgt!

Uit een interview
“Hij heeft naast heel veel kennis, een grote glimlach, een enorm gastvrijheidsgevoel en een ontwapende charme veel affiniteit met de schoonheid van de dingen, valt mij op. Wijn als poëzie, als kunstvorm. Het moet je kunnen raken, kunnen ontroeren. Iets met je doen. Want anders, als je het gewoon gedachteloos wegwerkt, kun je eigenlijk net zo goed  een softdrink pakken.”

Champagneproeverij-beuteIn Studio Smaak van Wijn pikt Niek met zijn masterclass Wijn wel de krenten uit de pap. Zo sprak hij over Bourgogne, over Champagne, Madeira!  Na Port staat nu de Tour de France op het programma. Voor de liefhebber, in 2016 is Niek weer in Soest! Interesse? Kijk dan even op de wijnagenda!
Eh… niet vergeten, het aantal plaatsen is beperkt.