Wijncoach Marja van Beek – van der Kolk RV

marja van beek van der kolk - wijncoach Marja van Beek – van der Kolk

In de wereld van Smaak van Wijn, met de wijnkrant,  De Eerste Soester Wijnschool en de winkel Studio Smaak van Wijn, komt het hele World Wide Wine Web bij elkaar.  Als wijncoach schrijven, vertellen, leren en praten over wijn. Ik krijg er enorm veel energie van. De diversiteit van de wijnwereld dwingt mij om ook  steeds te blijven bijscholen! Ik ben een Register Vinoloog, gecertificeerd wijndocent en Magister Vini i/o,  deze ongelofelijk pittige opleiding staat voor mij op dit moment echter op een laag pitje. Dit jaar volg ik bij Stan Beurskens in Vijlen de opleiding “De praktijk achter de wijn”.

De vrouw achter de wijn in het kort:

1. Hotellerie: Na een leerzaam hoteltraject bij Accor als hotelmanager van een aantal hotels, overgestapt van de hotellerie naar het restaurant.
2. Restaurantwezen:  Samen met partner Marcel jarenlang restaurant ‘t Hoogje  in de 17de eeuwse monumentale boerderij in de oude Kerkenbuurt van Soest gerund, die wij in 1990 gekocht hebben.
3. Studieloopbaancoach en vinologiedocent. Na de verkoop van ‘t Hoogje als docent voor de Business School Notenboom gaan werken aan de afdeling HBO hotelmanagement. Exact 15 jaar studenten begeleid en de wijncolleges van Minor Food&Wine op de drie Notenboom vestigingen verzorgd in Maastricht, Hilversum en Eindhoven.
4. Het Wijninstituut: Als vinoloog de educatieve kant op bevalt me heel goed. Het Wijninstituut dat er vervolgens bij  komt, past precies in de puzzel.
5. In 2008 richt ik het Wijncoachingbureau opgericht. Wijncoach voor restaurants.

Wijncoach in Studio Smaak van Wijn

6. November 2013: de start aan de Beukenlaan 37 in Soest is een feit. Hier geef ik als wijncoach allerhande wijncursussen als  Wijnspijsvignet, de SDEN-cursussen Wijnbrevet, Wijnbasis en Wijnvignet, proeverijen en masterclasses in De Eerste Soester Wijnschool.
De wijncursussen zijn zowel voor de wijnprofessional in wording als voor de particulier geïnteresseerde hobbygastronoom. Wat een enthousiasme leggen deze mensen aan de dag, keer op keer weer geconfronteerd met lastige wijnen, onbekende smaken en bijzondere combinaties. Ze moeten hard werken om mondgevoel en smaaktypes onder de knie te krijgen, maar het is altijd weer bijzonder leuk.

registerwijndocentlogo-geassocieerd-docent-wijnacademieOp Facebook vind je me met veel artikelen op Smaak van Wijn. Op Twitter kun je me vinden als @SmaakvanWijn Op Instagram  kun je mijn foto’s bekijken en op Pinterest interessante wijnborden.
registervinoloog

Bewaren

Bewaren