The Journey of Good Taste deel 1

IMG_0399Een drieluik over al het goede in het leven. Food – Wine – Cooking. Een drie-eenheid haast die het leven met vrienden, familie, het gezin zo geweldig prettig en plezierig maakt. Samen met de keukenapparatuur van Gaggenau.

In Hoofddorp kun je je geweldig laten inspireren in het zogenaamde Inspiratiehuis. Ontdek wie je bent in de keuken zeggen ze hier graag. We waren te gast bij Gaggenau, de toonaangevende vernieuwer voor hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Hier zijn traditioneel en modern  nauw met elkaar verbonden. Er geldt slechts één standard en dat is die van de perfectie!

Tijdens een wervelend evenement waarbij apparatuur, food en wine in elkaar versmolten, maakten we kennis met een speciaal facet van de keuken: de wijnklimaatkast. Onmisbaar als je je mooie wijnen koestert!

Altijd de wijn op de perfecte temperatuur! Met de Vario Cooling Serie 400! Exclusieve wijnen, zoals die,  die we gepresenteerd kregen in de ‘keuken’ van Gaggenau met Hans Stefan Steinheuer van het twee** Michelinrestaurant „Zur Alten Post“  in Bad Neuenahr aan de kachel.

Exclusieve wijnen die we in we verder in deze serie “the Journey of Good Taste” zullen presenteren.

De wijnkasten bieden alles wat nodig is om de wijn professioneel te bewaren, op temperatuur te brengen of te laten rijpen. Twee aparte  regelbare klimaatzones met exact  geregelde temperatuur  en vochtigheid  zorgen voor een optimale opslag, vrijwel zonder vibraties. Twee verschillende breedtes, links- en rechtsdraaiende deuren maakt het geheel uiterst flexibel in inbouw. De volledig ingebouwde  modellen en de modellen met glazen deur doen voldoen aan energieklasse B.IMG_0401

De twee aparte klimaatzones kunnen nauwkeurig worden ingesteld op een temperatuur van +5 tot +20º C, die perfect constant gehouden wordt. Het vochtigheidsniveau kan individueel worden ingesteld. Het ventilatiesysteem zorgt voor een goede luchtcirculatie waarbij de lucht door een antibacterieel filter wordt geleid om geurdeeltjes op te vangen. Het interieur is daardoor altijd vrij van geurtjes. De glazen deur  is voorzien UV-bescherming en voorkomt de vorming van ongewenste aroma’s die ontstaan door blootstelling aan daglicht. Door de gecapitonneerde ophanging van de compressor kan de wijn vrijwel zonder vibraties worden opgeslagen.

In de kasten is ruimte voor maximaal 99 flessen en er is  zelfs ruimte voor magnumflessen. De tien volledig uittrekbare aluminium rekken met afgeronde beukenhouten dragers beschermen de gevoelige etiketten. De verlichting is instelbaar om bepaalde bijzondere flessen te accentueren.

De volledig uittrekbare aluminium schappen en de  presentatieverlichting voor individuele  flessen  complementeren het presentatieconcept en zijn leverbaar als optionele  accessoires. Er is tevens  ruimte voor karaffen, geopende flessen of een humidor Als speciaal accessoire is een deurvergrendeling leverbaar. Zeven van de meest vooraanstaande  Duitse wijnmakers, hadden hier hun kostbare vloeistof aan toevertrouwd.IMG_0418IMG_0415

Uit dit wonder van vernuft kwam zowel rode als witte wijn tijdens de presentatie van de Nieuwe Duitse Gastronomie door Gaggenau en het Duitse wijntijdschrift Fine! Een primeur voor De Flagship  Showroom van Gaggenau.

Duitsland heeft altijd bekend gestaan om zijn technische perfectie, terwijl de Duitse kookkunst qua wijn en keuken zich helaas niet echt kon verheugen in mondiale aandacht. Het tegenovergestelde juist –  zware vleesgerechten en zoete Duitse wijn – beheerste lang de mind van velen van ons.

Verleden jaar was Smaak van Wijn al te gast in Heppingen, waar het restaurant van Herr und Frau Steinheuer is gevestigd. Een bijzondere ervaring. Niet licht te vergeten. Een warm welkom met de mooiste Winzersekt en daarna een bijzonder veel-gangen menu vielen ons toen ten deel.IMG_2440

Ook nu, in ‘de keuken van Gaggenau’ werden we weer verrast door ultieme wijn-spijs combinaties die aangeven dat de gastronomische Duitse keuken samen met de VDP Prädikatsweingüter  een hoogstaand culinaire beleving geeft!

Fijnproevers en de beste chef-koks hebben de Duitse keuken herontdekt! Eén die  grotendeels gebaseerd is op regionale gerechten en seizoensproducten.  Na Frankrijk hebben onze oosterburen inmiddels de meeste restaurants met een ster in Europa.

Wordt vervolgd! The Journey of Good Taste