Tip: wijnreis naar Oostenrijk en Italië

Tip: wijnreis naar Oostenrijk en Italië

Mobiel langs de wijngaarden in het zuid-oosten!

Geweldig, in Zuid-Steiermarken reis je voortaan helemaal op ‘safe’ op de wijnroute! Per minibus. Ze hebben dit als oplossing ingezet, om de veiligheid en het bezoek te vergroten! “Wijnmobiel” brengt de gasten naar de kroeg, de wijnmakerij of naar het startpunt van verschillende wandelwegen! Dagelijks tussen 10.00 uur en 23.00 uur, de hele zomer door. Maar wil je niet met de auto, dan kun je ook met de E-bike! Of met de scooter…alles in het teken van het plezier van de gast!

Bron: SüdsteirischeWeinstrasse
Wine travel made simple

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2SHLdqbW4HY&w=420&h=315]

En zo is dat! Neem bijvoorbeeld Italië! Een live reportage vanuit Toscane vandaag. Gebiologeerd of geïnteresseerd? Op de site van de Winerist staan talloze trips en ideeën! Formidabel! Allemaal even leuk? Ja, wij  denken wel ja! Neem nu bijvoorbeeld het bekoorlijke Montepulciano: “Perla del Cinquento” is haar bijnaam. Parel van de Zestiende eeuw. Sinds de 16de eeuw werd wijn vanuit Montepulciano  naar Rome vervoerd –  in mandflessen,  wat nogal bijzonder was, daar de meeste wijn in die tijd nog in vaten vervoerd werd.

toscane by Yt

Pas in latere eeuwen kwam ook de naam Vino Nobile ter sprake. Dit ter onderscheiding van de Vino Comune. Sinds 1933 is Vino Nobile officieel in de naam van de wijn vermeld.

Met de Winerist naar Toscane.
De foto’s zijn direct bij de ‘wijnboer’ gemaakt.

IMG_1517