Toscaans Kookboek

Toscaans Kookboek

Dagboek, woensdag 13 juli

Nieuwe opdracht

Het leuke van de zomer is dat je zoveel makkelijke gerechten kunt klaarmaken vind ik. Mijn Toscaans Kookboek helpt daarbij goed. Nu zou het fijn zijn als het weer een beetje mee zou werken. Gisterenavond lopen we door het prachtige stadje Wijk bij Duurstede, ik vind het bar koud met blote benen in mijn laarzen. Wijk, een middeleeuws vestingstadje dat zijn stadsrechten krijgt in 1300. Zo leer je nog eens wat. Thuis eten we en hier gaan we naar het café. Het leuke van de wijn, van wijncoach zijn, je komt nog eens ergens. Op gesprek over een leuke nieuwe opdracht! Maar wat een prutzomer.

Toscaans Kookboek

We hebben zalm gegeten. Ernstig makkelijk gerecht. Je hebt pasta nodig, verse zalm, roomsaus, een stoompannetje, wat dille en citroen. Daarbij een lekkere sla. Zomerser kan het niet. Behalve natuurlijk die zon nu nog en gewoon eens een dagje echt helemaal zonder regen. Italiaans eten, ik vind het zo lekker. Het Toscaans kook boek staat vol met mooie recepten, niet te moeilijk, uit een echte Italiaanse kookschool. Inspiratie genoeg dus en alleen over de wijn na te denken.

Puglia

Helemaal in het uiterste zuiden, aan de oostkant van Italië ligt Puglia. Het vormt de hak van de laars. Het warme mediterraanse klimaat doet de wijnbouw hier goed. Lekker veel zon op de druiven en de olijven. De Posta Piana Fiano van Cantine Paradiso is een bloemige wijn. Met citrustonen die mooi aansluiten bij het citroen uit de saus. Heerlijk om zo, onder de luifel, waar zachtjes de regendruppels op tikken, toch een Italiaans sfeertje te creëren. Goede keuze.

.

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren