Tuinfeestje

Tuinfeestje

Tuinfeestje hier en daar

Drukke zondag altijd die laatste van augustus. Twee schoonzussen jarig in deze maand en ditmaal in hun ultieme wijsheid hebben ze ook nog besloten hun tuinfeestje op dezelfde dag te vieren. Familiale discommunicatie die ons twee feestjes oplevert. Beetje spreiding is toch ook leuk …

tuinfeestjeMarcel is in Amsterdam, dus ik rijd – met een auto vol wijn overigens, een leuke bijkomstigheid – richting de dijk langs de IJssel waar broer en schoonzus een idyllisch huis bewonen. High Tea met hemelse aardbeientaart valt mij ten deel.
Wat een pret. De honden, 12 in het getal, want zus neemt Job mee en de Hond van de IJsselvelden heeft onlangs 10 puppen geworpen, scheuren met zijn allen door de immense tuin, langs de moestuin, door de boomgaard. Af en toe dondert er een in de sloot die er met kroos tot over zijn oortjes weer uit gehengeld wordt. Ik vergeet helemaal de wijngaard in te lopen, ik vergeet foto’s te maken van de druiven. Dom! Maar die kleine beertjes zijn zo doddig en koddig. Het IJsselse tuinfeestje loopt voor mij weer snel ten einde.

High Wine

Als ik vertrek, start de High Wine! Mijn achtergelaten wijnen o.a. de fruitig frisse Zuid-Afrikaanse Chenin van Windmeul nemen gretig aftrek. Vrees 🙂 dat ik snel weer een ritje naar de rivier zal maken.

Barbecue

Hoppa, als een speedy gonzales naar het westen terug. Zigzaggend om de zondagsrijders, wat zijn het er weer veel. Langs de prinses die wel even mee wil naar Hilversum voor het tweede tuinfeestje. De jarige dames hebben het weer zeer mee! Zondagskinderen!  Ik kom dezelfde en veel andere gezichten tegen als bij de thee. De jonge heren achterneef zijn verbolgen omdat onze junioren er weer niet bij zijn! “Waarom toch niet, zo missen ze toch heel veel?” Benieuwd of zij als ze 20 en 23 zijn nog iedere Kolkenverjaardag af zullen struinen. Als de barbecue het Boombergkwartier flink in een rokerige mist heeft gezet, stappen de prinses, die weer naar Utrecht gaat en ik in de auto. Bij toeval rijden we onderweg langs Vuur, kan ook bijna niet anders als je richting Soest moet, spontaan duikelen we daar even het terras op.

tuinfeestjeGrüner Veltliner

Een salade Vitello, kakelvers bruin brood met zuivere olijfolie en een Oostenrijkse plons in het glas. Grüner Veltliner uit het Kamptal. De wijnstokken van Kurt Angerer, de wijnmaker van deze wijn, staan in het westen van dit wijngebied. Met takken en fruit opgeheven richting de zon, richting het zuiden. Beschermd voor de noordenwind. Maar de wind van de heuvels is welkom!  Als de hitte groots is op puffende zomerdagen, profiteren de druiven van deze koele wind die als een dief in de nacht over het dal strijkt.

De ‘Grüner Veltliner Kies’ heeft sappig fruit, kruidigheid en een nootje honing. Tot slot bekoorlijke zuren als de onontbeerlijke kapstok van de wijn. Hij mag er zeker zijn! Ik vind hem flitsend bij de Vuurse Vitello met verse tonijn en zijdezacht kalfsvlees. Een prima slot van een dag. Een laatst genoeglijk klein tuinfeestje als slot van de zondag.

Bewaren

Bewaren