Uit Wallis de wijn, in Graubünden de trein

Nee, we gaan dus ook niet naar Zwitserland. Niet naar de Loire, niet naar nergens niet! En als er iemand gek is op de reis die we in Zwitserland kunnen maken, dan is dat ME wel. Hoe graag zou hij niet met de Pullman Express van Zermatt naar St. Moritz reizen!
De Pullman Express rijdt enkele keren per week. Grappig detail is de overnachting in Andermatt! Hier werkte ik, na de school in Lausanne, een winter in Hotel Drei Könige. Als Serviertochter jawohl….een woord dat ze in Zwitserland nog met ‘liefde’ gebruiken.

Vent koeMaar wat je ook kunt doen is een reis maken met de Glacier Express!

De Glacier Express begint in het autovrije Zermatt, gelegen aan de voet van de Matterhorn. Daarna gaat de reis via Visp, Brig en Andermatt, Disentis naar Chur. Na Chur gaat de Glacier Express naar Davos of St. Moritz. De volledige reis van Zermatt naar St. Moritz duurt acht uur. Dat lijkt lang is het uitzicht betoverend, zodat de reis snel voorbij trekt. Voor wie acht uur toch te veel is, kan ook een deel van de route afleggen. Zo duurt het deel Zermatt – Chur ruim vijf uur en het deel Brig – Chur ruim vier uur. De reis kan uiteraard ook in omgekeerde volgorde gemaakt worden, bijvoorbeeld van St. Mortitz naar Zermatt.

Landwasser Viaduct
Eén van de hoogtepunten van de reis is de Oberalppas (2033 meter), maar ook het spectaculaire landwasser viaduct (nabij Filisur, tussen Chur en St. Moritz) mag zeker niet gemist worden. Dit viaduct is 65 meter hoog en 135 meter lang. Bijzonder is dat het bouwwerk een bocht maakt van 45 graden over een boogstraal van 100 meter. Wie met de Glacier Express (of de Bernina Express) het imposante viaduct passeert, vraagt zich af hoe men het kunstwerk ooit hebben kunnen maken. Het viaduct is al meer dan 110 jaar oud, de aanleg duurde slechts anderhalf jaar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=50uy1Ubac7A&w=420&h=315]

Oberalppass
Vanuit Brig kllimt de trein gelijdelijk een kilometer om hoog. Op sommige delen van de reis, bijvoorbeeld tussen Andermatt en de Oberalppass maakt de smallspoorlijn gebruik van een tandrad. Zonder dit tandrad zou het onmogelijk zijn deze hoogte te overbruggen. Ook bijzonder is de samenwerking tussen de MGB en de Rhb. Beide spoorbedrijven werken samen om de Glacier Express mogelijk te maken. Tussen Zermatt en Disentis verzorgt de MGB de treindienst. In Disentis wordt de trein overgenomen door de Rhätische Bahn (RhB), het spoorbedrijf van Graübunden.
Bron: Swiss Style /authentiek Zwitserland en Glacier Express

Nee, het heeft helemaal niets met wijn te maken. Maar leuk is het wel!
Hoewel, een kanton verderop, in het Wallis wordt toch wel ongeveer 45 miljoen liter per jaar gemaakt. Bijna de helft van de hele Zwitserse productie. Maar ja, helaas zien we de Zwitserse wijnen hier nog altijd veel te weinig! Jammer. Ik geniet nog altijd na van die witte merlot die ik jaren geleden in Ticino, bij het meer van Lugano dronk.