Valentijn, het beste idee ever ….

Valentijn, het beste idee ever ….

Valentijn of de legende vertelt “Er was eens …….”

Trevi fonteinIn de de derde eeuw na Christus onderdrukt Keizer Claudius met harde hand de navolgelingen van Jezus. Een daarvan, het kan niet missen in dit verhaal, is Valentinus. Deze weigert tot de Romeinse goden te bidden, wat hem op een arrestatie met de dood in het vooruitzicht komt te staan! Onze Valentijn laat zich hierdoor niet van zijn ideaal beeld van een god weerhouden en gaat biddend de cel in en ten onder.

Julia

Een gevangenisbewaarder ziet hem en hoort hem praten. Hij begrijpt dat Valentinus een geleerd man is. Een wijs man. Hij spreekt hem aan en vertelt over zijn lieve dochter Julia, die intelligent is, maar helaas blind geboren. Wil Valentinus haar niet onderwijzen?
Natuurlijk wil deze toekomstige martelaar annex heilige dit! Zo geschiedt. Hij vertelt haar over de natuur, over de geschiedenis van Rome, leert haar rekenen en laat haar kennismaken met zijn God.

Op een dag vraagt ze Valentinus of God alle gebeden werkelijk hoort. Het positieve antwoord van haar Valentijn overtuigt haar  hard, intens en vurig te bidden dat ze ooit weer kan zien. Als ze samen met Valentinus hiervoor bidt in zijn cel zien ze beide plotseling een schitterend licht! Julia kan weer zien!

Amandelboom

Net voordat hij ter dood gebracht wordt, schrijft Valentinus haar een laatste bericht dat hij tekent met de woorden “van je Valentijn”. Op 14 februari, de volgende dag wordt hij ter dood gebracht. Julia plant een amandelboom op zijn graf en zie daar, de amandelboom, het symbool van de liefde is geboren! En een jaarlijks terugkomende feestdag. Deze heilige moest eens weten!

De overblijfselen van Valentinus, zo vertelt de legende, worden later bijgezet in de ‘Basilica Santa Prassede in Rome.

En waar heeft dit allemaal toe geleid? Dat jaarlijks miljoenen mensen met de handen in het haar zitten om een zo spectaculair mogelijke Valentijnsverrassing te bedenken.

Ideetje

Heb jij ook zo’n Valentijn die je geweldig wilt verrassen en een amandelboom toch wat onhandig vindt om stiekem voor zijn of haar deur te zetten?  Wij hebben de oplossing!

Liefde voor de vrouw, voor de man gaat door de maag nietwaar? Is jouw Valentijn ook zo iemand die gek is van wijn, dol op lekker eten maar bij de combinaties er altijd net naast zit?

Trakteer hem of haar en jezelf op een geweldige food &wijn activiteit in maart bij ons in Studio Smaak van Wijn / De Eerste Soester Wijnschool!

Je kunt de Valentijnscadeaucheque afhalen of op laten sturen. In het laatste geval kan dat tot uiterlijk vrijdag 10 februari – anders is de post wellicht net te laat.

Hier denken wij aan:

Cadeaucheque

Kaas

en wijn

Vrijdag 17 maart 2017
Start 20.00 uur

Fabuleuze kazen combineren  met matchende wijnen!

De  Kaas&Wijnworkshop: € 27,50

Chocolade en wijn

Sinds dit jaar staat ook de Wijn&Chocoladeworkshop op het programma.
Vrijdag 24 maart 2017
Start 20.00 uur

Prachtige wijnen, droog, zoet, rood en wit combineren met cacao! Hoe leuk is dat.

De Chocolade&Wijnworkshop € 27,50

Wijn en gerecht cursus

Of, het Wijswijnspijsvignet avontuur van twee avonden!
– vrijdag 31 maart en 21 april 19.30 – 22.15 uur
€ 115,00