Van boeken heb je nooit genoeg

hamersmaLe Grand Hamersma – Wijnen met stijl

Het alles omvattende jaarboek voor iedere liefhebber van Franse wijn. Een verhaal over Frankrijk, waar de jonge generatie weer met liefde het land bewerkt, de druiven laat groeien, de wijnen maakt.

Het boekwerkje is een compilatie geworden van de grote Hamersma. Een speciale editie in opdracht van France Agrimer

De uiteraard alleen Franse wijnen zijn handig ingedeeld in vier stijlen.

Authentiek naturel wijnen.

Ontspan wijnen

Fun & Vriendschap wijnen

Glamour & Chic wijnen

Het is een ruime indeling, een beetje met een knipoog. Maar het geeft een houvast als je nog ‘maagdelijk’ door de wijnwereld gaat.

Sinds wij ons vanaf 2012 kunnen verdiepen in het masterwerk “Wine Grapes” van de 3 J’s (Jancis Robinson, Julia Harding en José Vouillamoz) kan niemand ons meer wat wijs maken. Hamersma behandelt op zijn eigen-wijze er ook een aantal. Witte en rode. Op alfabetische volgorde, altijd praktisch. En makkelijk te raadplegen als je het tasvriendelijke boekje bij je hebt.

De kleine streekhoofdstukjes zijn voorzien van een kaartje. Handig, maar zorg voor een loep 🙂

Handig zijn de tips bij alle hoofdstukjes, zoals de wijnmusea die je kunt bezoeken, de apps die er van een streek gemaakt zijn, of er een École de Vin is misschien en welke andere wijnbezienswaardigheden er zijn. Zoals streekmarkten, evenementen en festivals. Ook restaurants en hotels worden benoemd.

Bij alle wijnen staat de stijl en de importeur of de wijnhandel. Kortom, een handzaam boekje! Naar aanleiding van het boekje hier een wijnworkshop op zijn Hamersmaas…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kRilVbvw9PE];

pijlAch, en de digitale versie is nu ook te verkrijgen!
Downloaden maar!

achterhoek 2

Culinaire gidsen, zijn ook altijd handig!

385 culinaire adressen in 80 plaatsen.

De Achterhoek en de Liemers….

Meer dan 30 Achterhoekse bedrijven hebben zich verenigd in VSA. De Vereniging Streekproducten Achterhoek.

In een klein compact en handzaam gidsje vind je de culinaire trots van de Achterhoek. “Proef de Achterhoek in de Achterhoek.”

Niet alleen culinaire verrassingen, maar ook vineuze pareltjes zijn in de gids opgenomen.

achterhoek 3Houd je van het goede leven,ben je een genieter? Een lekkerbek? Met de culinaire gids van de Achterhoek stap je, fiets je een unieke wereld in!