Van entrecôte tot chateaubriand

Van entrecôte tot chateaubriand
Californië

Francis Ford Coppola, wie kent hem niet. De beroemde filmregisseur van onder andere ‘The Godfather’. Er zijn ook verschillende scenario’s van zijn hand verschenen en on top: Coppola is de eigenaar van een wijnhuis. In Geyserville Sonoma. Bij Vida, de wijnbar op de Groest in Hilversum schenken ze de Claret, een fijne wijn van dit huis. Smaakvol, passend bij de ossenhaaspuntjes en de verschillende hammetjes zoals de Jambón Iberico. De ‘Claret’ is het kroonjuweel van de Diamond Collection. Een blend gemaakt in Bordeauxstijl. Dit soort wijnen van cabernet druiven passen altijd heel goed bij rundvlees. Van entrecôte tot chateaubriand. Bordeauxstijl wijnen en klassieke rundvlees gerechten, onthoud het maar. Lekker!

Dornfelder, eens iets anders

Maar stel je bent weer eens in zo’n bui dat je het anders dan anders wilt. Dan kan de druif dornfelder je misschien van dienst zijn. Dit Duitse ras beslaat maar liefs bijna 7500 ha van de Duitse wijngaarden. Warmbloedige wijnen zijn het met een volle kleur. Ze smeken echt om structuur. Geen salades of gerookte hammetjes, nee ze komen tot hun recht bij mooi rood vlees. Rund, maar ook wild past goed.
Het is een wijn met een intens fruitige geur, vol kersen die zeker ook in de smaak terugkomen. Verder wat restzoet, tannine, ook vanille en soms wat droppig in de smaak. Probeer het eens. Je zult blij verrast zijn. Anders dan anders, ja zeker.  Daarom juist zo leuk en echt het proberen waard. Vraag er eens naar bij de vakman / -vrouw, in je wijnhandel. Dit kun je niet in de supermarkt vinden hoor 🙂

Wil je meer weten over het combineren van wijn en spijs, dan is de Wijnschool van SmaakvanWijn een aanrader. Hier zit je niet in een hotelzaaltje met een schoolopstelling, maar echt in een wijnschool. Met z’n allen aan de proeftafel! Dat zorgt voor veel interactie en mooie discussies.