Van rally naar rally!

Van rally naar rally!

Column: Marja van Beek

Carrally voor Ladies
Ik ben helemaal in de rallysfeer! Sinds ik vorig jaar met Michelle de tweede prijs won bij de Ladiesrally in Soest ben ik er verslaafd aan geraakt. Hoe heb ik ooit kunnen vermoeden dat een beetje puzzelen in de auto met talloze equipes voor je en je achtervolgend, zo leuk kan zijn?
Nu is het bij mij wel zo dat die ik die verslaving goed onder controle weet te houden Als niemand mij een ‘rally’ aanbiedt, denk ik er geen seconde aan.

Kastelen
Als Franse wijnboeren van een Château deden we mee. Het was duidelijk, niemand gaf ons een schijn van kans. Men bekeek ons ietwat meewarig. In hun ogen te lezen: niet ingeleefd, niet geoefend, kunnen geen kaart lezen, (klopt, ik niet, maar mijn geheime wapen als de beste!) Niet eens een hippe, coole Cabrio of anderszins modieus PK-tje! Nee, maar de brave oude rode Peugeot bracht ons wel naar de zegen!  Ha ha ha. Wat een mop. Die gezichten om ons heen. De monden open, de rood getuitte lipjes in stand van verbijstering. Oh!

loireToertocht
Maar ja, dan gebeurt het! De uitnodiging voor ‘de gezelligste toertocht voor vrouwen’ valt voor het tweede jaar in de Studio op de mat. Of ik maar even met mijn leukste auto die ik kan vinden – het mag een Porsche zijn, een cabrio, een lelijke eend of een dafje – wil aantreden bij het Hilton Royal Parc Soestduinen.
Wel graag met óf een chauffeuse óf een gids. Coureur zoekt navigator!
Hmm…. mijn tante, mijn zus, collega, nichtje, dochter of moeder! Men is niet kieskeurig. Het mag gewoon weg iedereen zijn, die in een rokje past. In mijn geval heb ik mijn keuze allang bepaald! Sorry Mam, jij bent het zeker niet.

Vorige week haalden we haar op. Uit het verzorgingstehuis. Voor een lunch en een glaasje wijn. De weg kwijt, al zolang. Dus kaartlezen ho maar 🙂 Gezellig is ze wel. Ze is pas vijftig. Hooguit vijfenvijftig, dus dat ik haar dochter ben – wat ze sterk betwijfelt –  en ook al zo’n grote dochter heb, daar blijft ze zich buitengewoon over verbazen! En ze kan nog autorijden ook! De dochter! “Tjonge jonge, ik ben hoogst verbaasd’ zegt ze, vastlopendIMG_3586IMG_3588 in de repeatstand.

Nee, natuurlijk schrijf ik in met mijn geheime wapen. Dochterlief. En we gaan er weer een topdag van maken, toerend en genietend van Nederlands mooiste plekjes. Ik rij, ik speur – zij kijkt, leest kaart, heeft ogen in haar achterhoofd en noteert. Bollettje-pijltje!

Petrol & Wine
Tja, en dan, de ene uitnodiging is koud geboekt, of de volgende komt binnen. In een ander land, met een ander doel, meer culinair vineus ingesteld, omdat het kan! Bij de VogezenRally!

Petrol & Wine – autoreizen voor genieters – heeft een prachtige, niet-competitieve rally uitgezet door de Vogezen. Van oudsher een rallygebied bij uitstek, waar bijvoorbeeld de Tulpenrallye al heel wat bandensporen heeft liggen. Namen als Le Grand et Le Petit Ballon, Col de la Schlucht en Col du Bonhomme zullen vele rallyliefhebbers bekend in de oren klinken. De rally is geschikt voor moderne en klassieke (sport)auto’s. Er is geen competitie, de nadruk ligt op lekker autorijden en ongedwongen samenzijn met gelijkgestemden.

Oktober staat in het teken van de druivenoogst, dus bij mooi weer is het goed lunchen in de wijngaarden. Laten we ook het wijnen proeven in een van de vele prachtige wijnhuizen, niet vergeten. Ik pak meteen de agenda, want ja, als dit niet aanlokkelijk is!
Helaas voor  Marcel en mij gaat het hem niet worden. De Studio zit in die periode avond aan avond vol geboekt. Jammer! Volgend jaar misschien dan? Ik blijf Petrol & Wine volgen, want ze hebben wel een te gek programma!

Nu nog een outfit bedenken voor de vrouwendagtocht. Maar eigenlijk denk ik dat ik het al weet. ‘t Ja, natuurlijk blijven we in wijnsferen, als ‘Equipe Smaak van Wijn’. Met thema ‘filmsterren’ lijkt er dan maar een voor de hand liggende optie!

Weet jij wat ik bedoel? Mail je antwoord voor 15 augustus naar Studio Smaak van Wijn en maak kans op een heerlijke fles Rosé 🙂 die we volgende week zaterdag onder alle inzendingen zullen verloten!