Van wijnliefhebber naar wijnkenner!

Van wijnliefhebber naar wijnkenner!

Over wijncursussen, wijnopleidingen en wijnscholen is het laatste woord nog lang niet gezegd. Laat staan over proefgroepen!  Zij die inmiddels een goede SWEN of WSET opleiding gevolgd hebben, weten als geen ander hoe leuk, interessant en wijnkennisverhogend zo’n proefgroep kan zijn! Net als leren lopen, fietsen of lezen: ‘oefening baart kunst’! Een wijnopleiding op zich is dus in feite niet genoeg.

imageOveral zie je de toename in wijnland! Op het gebied van educatie, maar ook  de boekingen voor wijnproeverijen bij de diverse Nederlandse wijngaarden nemen hand over hand toe.

“74 procent van de Nederlanders boven de 18 drinkt wel eens wijn, blijkt uit recent onderzoek van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW). Dat percentage is nog nooit zo hoog geweest. Maar er worden ook steeds meer wijnproeverijen en cursussen aangeboden. In de herfst van 2008 werden er nog 280 wijncursussen gegeven, deze herfst is dat aantal gegroeid tot 374: een stijging van ruim 29 procent in zes jaar tijd.

Op de hoogte
Peter van Houtert, de voorzitter van KVNW, ziet die groeiende interesse terug in de verbeterde kennis van de consument. “Vroeger kon men in een restaurant van alles worden wijsgemaakt over wijn. De consument wist niet beter. Tegenwoordig is dat niet meer zo: een klant of gast controleert alles en is soms nog beter op de hoogte dan een ober.” Bron: Editie NL

Heb je je wijnopleiding in je zak en wil je nu bijblijven op wijngebied? Ervaring op doen, smaken leren herkennen? Kom en join een van de proefgroepen van Studio Smaak van Wijn. Op kort termijn start weer een nieuwe groep, deze zal iedere eerste donderdag van de maand bij elkaar komen. Je bent welkom! Informatie vind je hier!

Heb je nog geen wijncursus gedaan, maar lijkt dat je zeker wat? Dan kan Studio Smaak van Wijn zeker ook de weg naar de wijnwereld zijn voor jou. Iedere twee maanden starten de cursussen op alle niveaus tot aan de toegangspoort naar de vinologenopleiding op de Wijnacademie! Informatie vind je hier!
Meer lezen is meer weten, meer proeven is meer wijn!