Vanaf de zijlijn bekeken!

Vanaf de zijlijn bekeken!

Meerdere events, veel proeverijen

Een wijndag is nooit saai, een wijnagenda nooit leeg! Ook deze week is er van alles te doen! Een zeer uitgesproken lunch (maar daarover later meer) een Rieslingmanifestatie en een Rotterdam Ahoy in het teken van de gastronomie! De tweede editie van Gastvrij Rotterdam trekt dit keer ruim 7900 horecaprofessionals naar Ahoy.

Gedurende drie dagen staat Ahoy in het teken van culinaire hoogstandjes, innovatieve producten en oplossingen voor de horeca. Op de beurs kun je meedoen of meekijken met diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen. Net als vorig jaar zijn er diverse themapaviljoens te bezoeken. Maarten van den Dries, manager marketing & new business development bij DGS Wijn, neemt dit jaar voor het eerst deel als Founding Partner in het WijnPaviljoen. “Gastvrij Rotterdam is voor ons de juiste locatie om onze producten aan het voetlicht te brengen. Het WijnPaviljoen straalt gastvrijheid, sfeer en beleving uit en dankzij het hoogwaardige programma worden de juiste bezoekers naar het WijnPaviljoen getrokken.” Voor DGS een geslaagde beursgang dus.

Enkele publiekstrekkers zijn – willekeurig gekozen – onder andere de Uitbeendemonstratie van het MRIJ (Maas-Rijn-IJsselras) rund door superslager Piet van den Berg en chef-kok Herman den Blijker, de Kookdemonstratie van chef-kok Niven Kunz (Niven*) op basis van Dutch Cuisine en de demonstratie met uitleg over Japans Wagyu met Mikel Pouw en Mario Ridder van de Zwetheul**. Bovendien uiteraard de wijnproeverijen met de Zuid-Afrikaanse Johan Reyneke en de Italiaanse Lucio Matricardi. Volgend jaar zijn we zeker bij de derde editie weer aanwezig.

Schermafbeelding 2014-09-25 om 23.48.15Dan vanaf de zijlijn – in de Arena – de Rieslingcompetitie! Riesling & Co. 2014

Ook de 12de editie van Riesling & Co. zit er inmiddels weer op. Het evenementenplatform van de Amsterdamse Arena herbergt ook dit jaar de vele enthousiaste Duitse wijnliefhebbers. Meer dan 600 wijnprofessionals, vinologen, journalisten, wijnschrijvers, wijnhandel en –wandel trekken langs de inspirerende Duitse wijnmakers! Die ondanks de oogst hun wijnen met liefde laten proeven.

Voor het middagprogramma uit is er een masterclass opgebouwd rond de thema’s “Spätburgunder” en “Generation Riesling” voorgesteld door 3 Generation Riesling leden!  Er zijn meerdere gastsprekers. Hier onder bevindt zich de net afgestudeerde Master of Wine Anne Krebiehl, geboren in Duitsland, maar woonachtig in Londen waar ze werkt als freelance wijnschrijfster.

Op donderdag 9 oktober heeft Studio Smaak van Wijn haar  eigen-zinnige ‘Riesling’ event. Wereldwijd Riesling proeven is deze avond  aan de orde en het thema van de proeverij. Onze agenda vind u hier 🙂