Via het aroma naar de druif

Via het aroma naar de druif

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie met druivenrassen en aroma’s. De omschrijvingen kunnen een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. Misschien wat ingewikkeld, maar je moet aan de hand van het aroma, het bedoelde druivenras herkennen.  Het antwoord op deze puzzel kan je een leuke cadeaucheque bij Studio SmaakvanWijn opleveren ter waarde van € 25,00. Deze kun je gebruiken als deelbetaling van een wijncursus of wijnactiviteit. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op lichtroze vakjes met de letter X geplaatst worden, vormen met elkaar het woord(en) dat gezocht wordt als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden.

Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Chateau Grillet” of “Vitis vinifera” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan CHATEAUGRILLET worden.

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Zaterdag aanstaande, dus 27 juni rond 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn. Op 28 juni volgt de nieuwe wijncrypto. Stuur je antwoord in!

Wil je meer weten van druiven en wijnen?  Deze zomer blijven we gewoon open en  staan er verschillende SDEN cursussen op de agenda van Wijnschool SmaakvanWijn.  Dus vind je het leuk om gewoon wat meer wijnkennis te hebben? Er zijn volop mogelijkheden in de wijnschool, van een avond tot aan tien avonden, tot aan een heel jaar. Nu extra veel aandacht, want de ‘klasjes’ zijn max 5 pax. Dus eigenlijk gewoon privéles. Je kunt ook best zelf een groepje formeren! Met data in overleg. Dat kan ook op vrijdagavond of in het weekeinde zijn! Deze wijndocente ziet je graag!

………
  • 1.Als je een blaartje op je hebt, zeggen ze dat je een schijfje van deze vrucht erop moet leggen
  • 2.Enkel zij die drinken weten de taal der rozen als de van de wijn naar waarde te schatten (O.Kayam)
  • 3.Verspreid door Arabische volkeren in de landen rond de Middellandse zee, zoet geurend en je kunt ze drogen.
  • 4.Nu volop in bloei langs de randen van de paden door het bos. Stekelig struikgewas
  • 5.Lees het eerste Bijbelboek 43 : 11; als Sinterklaas komt over enkele maanden, dan ligt het eindproduct volop in de winkel
  • 6.Zowel de zwarte als de witte leven in symbiose met de boom
  • 7.Loop je langs de haag, dan lijkt het serieus op de kattenbak
  • 8.Je hebt er zo’n 70.000 nodig om een kilootje te produceren. Een lastige? Wel, de Tokaji staat er vol mee.
  • 9.Gebocheld, dikbuikig, rauw oneetbaar, maar wauw als je er gelei van maakt.

De winnaar ontvangt een cadeaucheque met de post. Heel veel succes, en vooral heel veel gezondheid! oh ja, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd 🙂