Via Instagram gevonden

Via Instagram gevonden
Telefoon

Al die social media maakt het leven natuurlijk wel jachtig en druk. FOMO ligt op de loer! Je zult verdorie toch maar niet weten dat bij Pietje de eerste pluimpjes aan de wijnstruik zitten. Of dat Marietje vanavond lasagne gaat eten met een goed glas Sangiovese erbij. Ha ha, ja wat dat betreft was de vroegere bakeliet telefoon toch wel iets rustgevender. Hoewel ik nog altijd de stem van mijn moeder hoor, die tegen mijn vader (eigen bedrijf) riep: “Nee, nu niet opnemen! We gaan net aan tafel!”

Duitsland blog

Goed, maar zoals de bekende uitspraak is, ieder nadeel heeft zijn voordeel, geldt dat ook hierbij. Ik heb een instagram account en kom daar zulke leuke wijnhuizen, wijngaarden, wijntips etc tegen. Daar kan ik echt helemaal in los gaan. Sinds ik het DuitslandBlog heb aangemaakt op de website volg ik ook steeds meer Duitse wijnboeren.

Weingut Tiliahof

Logeren op het wijngoed

Vele hebben naast het drukke wijnbedrijf ook een gastvrije uitstraling in de vorm van een ‘Pension’. Hoe heerlijk is dat voor een paar dagen er even tussen uit. Ik volg sinds een tijdje dit huis: Weingut Tiliahof! Hier kun je naar toe, mits je of gevaccineerd bent of een negatieve test die niet ouder is den 48 uur kunt overhandigen. Mondkapjes blijven op! We zijn hier vlakbij Bernkastel-Cues dus aan de Moezel.

Brauneberg

Weingut Tiliahof ligt in Brauneberg dat op de rechteroever van de rivier ligt. Midden-Moezel traject zou je kunnen zeggen. Als je hier bent, kun je in de kleine wijnbar lekker van de  eigen wijnen snoepen. Kortom een echte aanrader! En gevonden via social media! Is het toch ergens goed voor!