Vier Valentijnsdag in Toscane

Wijnreisweetjes door Rudie de Groot

En die is er even niet! Lekker op vakantie naar Italië waar hij probeert zijn Sella-ronda-per-dag record weer te verbeteren. Hmm…… de jaren gaan wel tellen denken wij dan stiekem :). Maar toch een tip voor Toscane wederom. Heet van de pers,  want hij kwam vanochtend via de digitale post binnen.  Van Tritt, een relatief jonge, kleinschalige reisorganisatie.

Vier Valentijnsdag in Toscane. De 5 beste redenen om je geliefde mee te nemen naar Toscane

mond voor nieuwsOp 14 februari is het weer Valentijnsdag. En waar zou je dat beter kunnen vieren dan in het romantische Toscane? Vijf redenen waarom deze Italiaanse streek dé plek bij uitstek is om met je geliefde naartoe te gaan.

1 Slapen in een kasteel

Toscane kent vele kastelen waar het mogelijk is om te overnachten. Vaak staan ze ver weg van de drukte, waardoor het prima plekken zijn om met z’n tweetjes weg te dromen. Tel daarbij het uitzicht dat je vaak hebt vanaf de bijbehorende torens en het plaatje is compleet.

2 De natuur

Cipressen, zonnebloemen en groene velden zover je maar kunt kijken: de natuur in Toscane is adembenemend mooi. Niet voor niets vind je hier gebieden die benoemd zijn tot UNESCO Werelderfgoed. Plekken genoeg voor een romantische wandeling dus.

3 Uit eten met wijnen van de mooiste DOCG’s

Italianen weten als geen ander hoe ze een avond voor twee geslaagd kunnen maken. Kaarsen aan, zwoele  klanken op de achtergrond en een heerlijke maaltijd met een goed glas wijn op tafel. De liefde van de man én de vrouw gaan in Italië door de maag. De wijnen zijn fabuleus, zowel met wit als met rood kun je een aardig glas vullen.

4 De zonsondergang

Toscane kent vele stranden die uitermate geschikt zijn voor het bekijken van de zonsondergang. Maar ook tussen de heuvels geeft het wegzakken van de zon een fantastisch plaatje. Ideaal voor het maken van romantische foto’s.

5 De bronnen

Verspreid over de gehele regio vind je diverse natuurlijke bronnen waar het heerlijk ontspannen is. Zelfs in de winter zijn deze nog lekker warm. Voor een extra romantisch effect ga je er ‘s avonds heen en zet je er een paar kaarsen bij.

Romantiek in Toscane

Tritt biedt vele accommodaties aan die uitermate geschikt zijn voor een romantisch verblijf in Toscane. Op de website vindt u alle informatie. Tritt – Case in Toscane is specialist in de verhuur van vakantieaccommodaties in Toscane, van vrijstaande villa tot residence. ‘Beleef Toscane op z’n best’ laten ze u graag ervaren.