VinAgora, het Hongaarse Wijn evenement

VinAgora is opgezet in 1992 en inmiddels één van de tien meest professionele wijncompetities  in de wereld. Hier gaat men op voor de volgende awards!

by hugovk hongaarse wijngaardGreat Gold Medal
Gold Medal
Silver Medal

Daarnaast kan de wijn voor verschillende “Champion Prize” geselecteerd worden. Dit is dan de beste wijn in een hoofdcategorie met tenminste 10 inzendingen.

“Best of Country” (from 2010)

Een speciale prijs voor de beste wijn van tenminste 20 ingezonden wijnen uit een land.

“Best Hungarian Varietal Wine of VinAgora” (from 2010)

Voor de beste van een varietal wijn, uitgekozen uit tenminste 15 ‘gouden’ inzendingen van een bepaald druivenras.

“Media Award” – Special Prices awarded by the Media Jury Hier is de media: wijnschrijvers, journalisten voor verantwoordelijk.

“Ook dit jaar was de Hongaarse Vinagora wijncompetitie wederom een succesvol evenement. Het jaarlijkse evenement wordt al sinds 1992 georganiseerd en wordt steeds populairder, niet alleen in Hongarije, maar ook in het buitenland.

Dit jaar waren er 560 wijnen uit 19 verschillende wijnlanden. De juryleden proefden in Boedapest tussen 15 en 17 juni alle wijnen en kozen vervolgens de winnaars. In totaal waren er 3 Hongaarse Champions, 1 Hongaarse winnaar van Great Gold, 58 goud en 107 zilver. Het is geen verrassing dat Hongarije het leeuwendeel voor haar rekening nam.”

Wijn uit Hongarije plaatste de prijswinnaars op de site!

pijlBron: Wijn uit Hongarije