Vinologen-examen

Vinologen-examen

Vinologen-examen

Het is weer bijna zover. De opleiding aan de Wijnacademie houdt het jaarlijkse zomermoment voor het vinologen-examen. De eerst volgende staat als je terugkomt van vakantie weer voor de deur! Je hebt het hele jaar goed gewerkt aan je proeftechniek dus je bent er echt klaar voor. Maar natuurlijk is het fijn om nog een generale te doen, een pro forma examen. Twee keer per jaar bieden we in Studio Smaak van Wijn de mogelijkheid een dergelijk proef – proefexamen te doen. De puntjes op de spreekwoordelijke I zetten.

rieslingWijndocent RV

Als  register wijndocent en registervinoloog met jarenlange ervaring als wijndocent voor HBO hotelmanagementstudenten begeleid ik deze avonden met veel plezier, draag zorg voor de nodige proefkennis en geef nuttige tips.

“Learning to blind-taste is a journey, he says. It’s a long process, and I don’t think there’s any reason to rush that.” Deze uitspraak is van Thomas Pastuszak die in een korte video zijn wijnproefkunde presenteert!

Mindf*ck

Geloof me, dat kun jij ook als je doorgaat met oefenen, wijn blijft proeven en beoordelen in plaats van het klakkeloos naar binnen te gieten. Het is geen gave! Het is geen hocus pocus, nee, geen mindf*ck. Het is simpel weg de feiten noteren die je zintuigen oppakken en dan met de wijnkennis die je hebt, de juiste verbanden zien te leggen.

 

Datum: vrijdag 17 augustus  2018 20.00 uur

Kosten € 45,00 pp

Je kunt je nu al inschrijven. Dan ben je verzekerd van een plaats aan de proeftafel. Je bent van harte welkom. Inschrijven kan via het formulier op de website. Blindproefactiviteit.