Vis & Ko gaat aan de Riesling met het WIJNinstituut

Nieuws van het WIJNinstituut: Exclusief genieten

We hebben hier al veel verzoeken voor ontvangen en het heeft even geduurd, maar als we het organiseren dan doen we het meteen goed. Het wordt een unieke aangelegenheid, die u als echte liefhebber van Riesling niet mag missen!

Riesling-expert, Albert de Jong en topchef Imko Binnerts steken op zondag 24 november a.s. de handen uit de mouwen  en de koppen bij elkaar om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen. U krijgt op deze middag Rieslings van wereldformaat te proeven, perfect gecombineerd met de exquise gerechten van restaurant Vis&Ko. Want geen ander druivenras leent zich zo mooi voor het combineren met visgerechten als Riesling. U kunt zich verheugen op memorabele wijn-spijscombinaties.

Het programma

13.30 – 14.00 uur: ontvangst met Riesling Sekt met voorwoord van Albert de Jong
14.00 – 17.00 uur – viergangen lunch met bijzondere Rieslingwijnen uit Duitsland en Oostenrijk

Voorgerecht – 2 wijnen
Tussengerecht – 2 wijnen
Hoofdgerecht – 3 wijnen
Nagerecht – 2cathy imko wijnen

Het menu is nog een verrassing, omdat er met dagverse ingrediënten van het seizoen wordt gewerkt. Imko Binnerts licht een tipje van de sluier op door aan te geven dat er gerechten van coquilles, langoustines of kreeft in het menu terug zullen komen.   Voor wat betreft de wijnen kunnen wij u wel al een aantal producenten doorgeven om u een indruk te geven van de bijzondere selectie die gemaakt zal worden. U krijgt o.a. wijnen te proeven van: Weingut Prager uit de Wachau, Weingut A Christmann uit de Pfalz, Weingut FX Pichler uit de Wachau, Weingut Gunderloch uit Rheinhessen, Weingut Müller–Catoir uit de Pfalz. Deze lijst is niet compleet, maar kan vanwege de wijn-spijscombinaties pas op de dag zelf worden vrijgegeven.

Rieslingexpert Albert de Jong
Naast zijn passie voor Duitse riesling, is ook Oostenrijk een vast onderdeel van het reisprogramma. Albert reist met grote regelmaat naar Duitsland en Oostenrijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Geen kwaliteitswijngaard of -producent is hem onbekend. Naast zijn journalistieke werk, is Albert werkzaam bij Imperial Wijnkoperij, gespecialiseerd in wijnen uit Oostenrijk, Duitsland en Hongarije.

Meesterkok Imko Binnerts
Als iemand in Nederland met vis kan koken, is het Imko Binnerts. Zelf noemt hij zich “helemaal lijp van vis.” Dit somt in één zin de passie van Imko Binnerts op. De restaurants die op zijn naam staan verwierven allemaal Michelinsterren. Sinds 1990 is Imko SVH Meesterkok, de hoogste titel die in de Nederlandse gastronomie haalbaar is. Kortom, u kunt verzekerd zijn dat u hier op het hoogste niveau kunt genieten van heerlijke culinaire schatten uit de zee.

Locatie en tijd
Restaurant Vis & Ko, Spaarne 96, 2011 CL Haarlem

Tijd: 13.30 uur – 17.00 uur    Inschrijven kan hier!

IMG_2850