Voor pistebestormer: Olympisch niveau voor de huisdeur

De winter staat voor de deur – de eerste winter voor het nieuwe *****For Friends Hotel, dat in juli geopend is in de Olympiaregio Seefeld. In een sprookjeslandschap hoog boven het Inntal hebben toerismevisionairs een uniek vakantie- en hotelconcept gerealiseerd, een indrukwekkende compositie van energie en beweging, natuur en ontspanning, genot en gastronomie, kunst en cultuur. Met deze vier energievelden, die de wereld van het For Friends vormen en haar innovatieve servicefilosofie start het hotel in het winterseizoen en heet het zowel pistebestormers als winterslapers van harte welkom. Aussenansicht_Hotelgebaeude__For_Friends_Hotel__01

Het hotelaanbod reikt van dagdromerige relaxaanbiedingen tot en met met adrenaline doordrenkte mogelijkheden voor topsport direct voor de huisdeur. Voor de gasten betekent dat een heel persoonlijke „winterreis“: net zoals de herfststemming overgaat in het ontwaken in de lente, leidt ook een bezoek aan het For Friends naar nieuwe energie door gerichte ontspanning. Gestresst aankomen, herboren vertrekken. En zo gaat dat…

Herfst in het hoofd: Aankomen en loslaten
Zoals Goethe al zei: „De bergen zijn stille meesters en maken zwijgzame leerlingen”. Wie aankomt in het For Friends Hotel en de dagelijkse sleur achter zich heeft durven laten, mag zich wel even laten gaan en zich laten overweldigen door de misschien wel spectaculairste hotellocatie van het hele Alpengebied. Omringd door de Hohe Munde, de pittoreske Wetterstein en de Karwendel, het grootste natuurpark van Oostenrijk, ligt het For Friends op een plaats voor oerverlangens. De bergwereld opent zich voor iedereen die haar wil ontdekken – ga er gewoon op af en ga naar buiten, heb de moed jezelf over te geven en de dagelijkse sleur te vergeten. Het For Friends maakt de winterse time-out tot echte tijd zonder agenda, strenge etikettes of verplichtingen. Wie op bezoek is bij vrienden, dat is de filosofie van het huis, beweegt zich, zoals hij wil. Wie dat wil, neemt deel aan gezamelijke activiteiten, de ander trekt zich terug met een lievelingsboek. Natuur inademen of over kunst mijmeren, ascetisch zijn of eens even geen calorieën tellen, de tijd vergeten, de hartslag bij het sporten omhoogdrijven – ieder het zijne. In het For Friends telt alleen wat de gast wenst.

Bar_Schnapsidee_im_Winter__For_Friends_Hotel__01 „Morgen weer“: Ontspanning en behaaglijkheid in het For Friends
„Wellness“ is een veel te vermoeiend woord in de huidige tijd. In het For Friends staat wellness niet voor trendy therapiemethoden, maar voor de oorspronkelijke betekenis van het woord „welzijn“ – in zijn totaliteit, zacht en heel persoonlijk. Zo luitdt ook het motto van de Mountain Spa „Zrugg zu mir“ („terug naar mij“): Baden met uitzicht, „grenzenloze“ zwempret in de Infinity Pool, gezond zweten in de Kaiser Maximilian Sauna in de rots, een uitgebreid gezondheids- en beautyaanbod, bronwater, alpenkruiden, harsen en de kracht van stenen als ingrediënten voor een Tiroler ervaring voor het hele lichaam. Alle klassieke en veel moderne massagebehandelingen behoren vanzelfsprekend ook tot het repertoir. Bijzondere highlight in de winter: Een hot-oil massage met warme olie uit een massagekaars, uitgevoerd in de ambiance van de Energia Alpina Jurte, omgeven door de knapperige Zweedse oven, kaarslicht en het uitzicht op het ondergesneeuwde berglandschap. En wie echt diep wil gaan, gaat in de ligstoel met contactgeluid liggen, waarvan de geluidsgolven doordringen tot in het midden van het lichaam en op revolutionaire wijze diepe ontspanning bevorderen.

Maar in het For Friends betekent „wellness“ nog veel meer: Daar gaat het om de basisinstelling „Morgen weer“. Pas morgen weer je e-mails checken, vandaag liever een goed boek pakken en je met hem, een kopje thee of Glühwein terugtrekken in de Goethe Bibliotheek, je in de warmte opsluiten en de bijtende kou trotseren. Pas morgen weer op de slanke lijn letten en vandaag liever het culinaire aanbod van de koksmutsenkeuken en topsommeliers proberen, in een van de vijf restaurants op topniveau eten en de avond afsluiten in de Cigar Lounge of bij een Oostenrijks “schnäpschen” in de bar. Pas morgen weer Excel tabellen bestuderen, vandaag liever genieten van kunst – actueel is de tentoonstelling „Wahlverwandtschaften“ (Affiniteit) van de drie kunstenaars Nerone, Wilhelm Senoner en Ernst Müller te gast in het For Friends, een letterlijke topontmoeting van eigentijdse kunst. Bovendien nodigt het For Friends vanaf nu elke week uit voor een poëtisch-culinaire winterreis, die in vijf etappes, strelingen voor de tong en muziekstukken door de emotionele kanten van de winter leidt. En tot slot: Pas morgen weer aan het werk en vandaag alleen aan jezelf denken – als tegengewicht voor de dreigende burnout. Daarvoor heeft het For Friends een echt „geheim wapen“ in de persoon van Jürgen Hager, die als geschoolde coach gespecialiseerd is in het voorkomen van een burnout. Hij leert eenvoudige, maar effectieve technieken om weer tot rust te komen, het stresslevel blijvend laag te houden en zo de winter te gebruiken om diep adem te halen.

wintersport saas almagell februari saas almagell 058Voor wie niet op de stoel kan blijven zitten bij het zien van de vers gevallen sneeuw, staat een totale, sportieve wereld open – binnen en direct voor de deuren van het hotel. In het hotel bereidt het Energie- en bewegingsprogramma perfect voor op de dag op de piste, met een totaal trainingsprogramma voor wintersporters, ontwikkeld door de gouden medaille winnaar en „hoogvlieger“ Toni Innauer. Eenvoudige, zinvolle en effectieve bewegingen volgens het motto „in de rust ligt de kracht“, een gerichte spiertraining en programma’s, zoals „Kernkraft“ of Innauers „12 Tiroler“, maken naar keuze fit voor de sneeuw of zijn een ontspannende „cooling down“ ’s avonds als après-ski op een gezonde manier.
Direct voor de huisdeur wacht een wintersportregio op Olympisch niveau: Seefeld is vooral een Eldorado voor langlaufers, dat in heel Europa zijn gelijke niet kent. 279 perfect geprepareerde loipenkilometers in alle moeilijkheidsgraden en voor de meest verschillende stijlen maken zowel de beginnelingen als de profs enthousiast. Biathleten hebben de beschikking over een van de modernste biathlonvoorzieningen van Europa. Op 37 kilometer piste en met rond 30 kabelbanen en liften zijn de skiërs in Seefeld onderweg. Voor wie de Olympiaregio niet genoeg is, gebruikt het For Friends Hotel als startpunt naar de beste skigebieden van de wereld – op de Arlberg, naar Sölden, Ischgl of Stubai. Hotelgasten worden exclusief verzorgd en luxueus heen en terug vervoerd. Wie in Seefeld niet op de ski’s op pad is, die winterwandelt op 140 kilometer geruimde paden of tijdens een rustige wandeling op de verlichte winterwandelweg van het hotel. IJssculpturen omzomen de weg, na de terugkeer wachten een dampende Glühwein op het hotelterras en het adembenemende uitzicht op het ondergesneeuwde Inntal.

Het mag dan buiten bijtend koud zijn, in het For Friends heersen warmte en gezelligheid. Een bezoek daar kan veel tot stand brengen, kan uitputten en nieuwe energie schenken. Het dagelijkse leven kort vergeten en daarna opnieuw oppakken, in herfststemming vertrekken en lentefris hersteld weer uitchecken – dat is een hele „persoonlijke winterreis“ voor elke gast en de belofte van het hotel voor de winter van 2014/15.