wijnadvies, dan naar de wijnvakhandel

wijnadvies, dan naar de wijnvakhandel

Wijnadvies

Een van de eerste dingen die de cursisten van de Eerste Soester Wijnschool onder de knie hebben, is mailen als ze een wijnspijs gerelateerde vraag hebben 🙂 of een wijnadvies nodig hebben. Vaak weten ze zelf het antwoord heel goed en gaat het meer om een bevestiging.
“Wat zal ik schenken bij knisperverse flinterrauwe tonijn? Heb je een idee voor de Valpolicella Ripasso die ik in mijn kerstpakket zie zitten?  Wat voor wijn zal ik kopen, mijn vrouw gaat rollade braden, met een wildsaus! Kleine spruitjes, stoofpeertjes en zachte aardappel-knolselderijpuree. Puree is een recept van AH. ” Ah…

Wijn&spijs

Zo vult de mailbox zich aardig met allerhande verzoekjes tot wijnadvies. Natuurlijk krijgt iedereen antwoord. Mocht het dus zo zijn dat jij eigenlijk ook onzeker bent welke wijn je bij de fazantenfilet met paddenstoelensaus, de wildstoof of de gerookte eendenborst moet kiezen ….. Of misschien de opdracht hebt gekregen om wijn voor het dessert mee te nemen en zit je met je handen in het haar: ga je voor zoet, voor zoet met zuren, voor een bubble misschien? Kom gewoon langs in de Studio. Of mail als dat beter uitkomt je vraag voor het wijnadvies!

Structuurbepalend wijnadvies

Nee, het is niet zo makkelijk. Je moet  leren aroma’s loslaten, maar mondprofiel vast te houden! Huh…? Ja, omdat je wildsaus naar frambozen ruikt, betekent het niet automatisch dat je er maar een Beaujolais bij moet schenken. Bij wijze van spreken.
Bij Studio Smaak van Wijn kun je deze weken uitstekend terecht met al je food&wine gerelateerde vragen. We bieden een oplossing en die kan best in een andere wijnwinkel gevonden moeten worden. Geen probleem.
Als het maar smaakt! Als het maar smaak heeft!

openingstijden voor kerst

Studio Smaak van Wijn is in de laatste weken van 2016 open op:
dinsdag 20 december 11.00 – 18.00
woensdag 21 december 11.00 – 18.00
donderdag 22 december 11.00 – 18.00
vrijdag 23 december 11.00 – 18.00
zaterdag 24 december 11.00 – 17.00

wijnadviesIeder zijn specialisme

Wees eerlijk, is het niet zo dat je je lekkere brood bij de ‘warme bakker’ koopt, voor prachtig vlees bij een ‘echte’ slager moet zijn en dat er een kaasspeciaalzaak is voor verrassende smakelijke kazen! Dan haal je je wijnadvies toch zeker ook bij de wijnvakhandel! Er zijn er genoeg in Soest waar je top advies krijgt, met verrassende mooie wijnen.

Even zo voor de vuist weg, denk ik dan naast Studio Smaak van Wijn natuurlijk ook aan Leon Gommers in het centrum, aan Angelique van der Linden, aan Brouwer op Soest Zuid. Kom langs, verras ons met je vragen! We maken er de smakelijkste Kerstmis van!

 

 

 

Bewaren