Wat drinken we bij zoet?

Prachtige recepten hebben we om met iedereen te kunnen delen. Nee, ze zijn niet  altijd van eigen hand, zo creatief zijn we niet, maar maakt het uit? Ze zien er wel altijd fantastisch uit en hier weten we dat ze ook zo smaken! Het wijnvoorstel er bij maakt het af!

We kiezen vandaag voor de Clafoutis.

Bij de Clafoutis, een taart die je bakt in een gesloten vorm, omdat anders het sap er uit loopt, zijn er verschillende mogelijkheden. Deze echte eiertaart gevuld met kersen is niet een van de lichtste,  maar wel heel lekker.

Het smeuïge mondgevoel van de taart  heeft een frisse en rijpe smaak. Laat je dus niet verleiden tot het uitschenken van een Beaujolais bijvoorbeeld, of een Bardolino! Dat mag dan een lichte wijn zijn, van de ‘flanken’ van het Gardameer, maar desalniettemin komen door de druiven corvina, molinara en wat rondinella te veel zuren in de wijn en is de wijn gewoon droog, zonder een spoor van zoet. Hierbij? Dan zijn de kersen op eens wel heel erg zuur!

Kies voor een wijn met een zwoele, doch frisse zoetheid. Frisse tonen mogen best,  geen probleem! Kijk eens naar een goede Asti Spumante uit een andere streek van Noord-Italië: Piemonte. Of naar zijn rode broertje de Brachetto d’Acqui. Wij proefden de rode ‘Valle del Rose’ uit Acqui, van de druif brachetto. Een onwaarschijnlijk vriendelijke begeleider. Vol en fruitig in de smaak, met een aangename mousse, aangenaam zoet, heerlijk rood en zwart fruit, kersen, frisse zuren en een aangename tinteling in de afdronk. In de neus barst hij van het fruit, viooltjes, zwarte kersen, bosbessen, breed en open en verleidelijk.

korte krabbel: aardbei, amarenenkers en frambozenjam, friszoet – feestje (6% alc.)

Lekker straks op het terras!