We noemen hem: WijnApp

IMG_0232Raar toch dat de bossen rond Lage Vuursche altijd het lekkerste ruiken! Als ik hier fiets, is het een soort van thuiskomen! Ik ben op weg naar mijn Wijngesprek, ditmaal op een terras in de Lage Vuursche. Door de zachte regen, langs het het Pluismeer, over het boslaantje en dan afkoersen op  het dorp, paleis Drakenstein aan mijn rechterhand. Grappig, toen we jong waren, we hier nog woonden, de prinses ook: ik kan me de zwarte hoge hekken om het paleis niet herinneren. We reden paard, we zagen het niet, we liepen met de honden ‘achterlangs’ en ze waren er niet.

Maar ja, in die tijd waren er ook geen apps! Ha, laat staan computers, geen Apple of Microsoft, hooguit een elektrische Olivetti…..

En nu, de ene app na de andere wordt uit de grond gestampt. App… komt van applicatie of te wel ‘toepassing’! Nuttig om een toepassing voor een smartphone aan te duiden. App’s bestaan al zolang er computers zijn, maar met de komst van de iTunes store van Apple is het een afkorting die het grote publiek omarmd heeft. Veel apps zijn gratis, maar voor veel anderen moet je betalen! Het hangt er maar net vanaf wat de appmaker er mee voor ogen heeft. Een mobiele applicatie of kortweg app  is een kleine applicatie die draait op een smartphone of een tablet! Ik praat vandaag met Pieter Born, van het BluMedialab.com. Hij is de ontwikkelaar van de WijnApp! Nu heb ik van heel veel dingen verstand, vind ik zelf 🙂 maar niet zo zeer van computers, zeker niet van apps! Maar Pieter is zo vriendelijk om mij het allemaal uit te leggen, ik moet zeggen, er gaat een wereld voor me open!

In een notendop samengevat kunnen we zeggen dat Pieter, die geboren is in Arnhem, maar in Groningen Bedrijfseconomie studeerde, zo’n dikke vijftien jaar nu aan het werk is in de digitale wereld. Na de studie een start bij de Rabobank, niet zo zeer  aan financiële zijde, maar meer om zich achter de schermen bezig te houden met de opkoIMG_0240mst van de digitale wereld! In die jaren nog slechts een niet noemenswaardig bekend. Pieter begint hier als conceptontwikkelaar voor de eerste banksite. Na zoveel jaar – zoveel e-mails en zoveel computers – verder is hij klaar bij de bank. Zijn educatieve rugzak is flink gevuld en hij vervolgt het carrièrepad. Bij Independer.nl   ontvlamt zijn liefde voor het maken van app’s. Nu ja, maken doet hij het niet, hij bedenkt het! Hij is het brein! De uitvoering wordt uitbesteed.

atelier pieterMaar in 2008 is hij klaar met het werken voor  een ander! Immers, alles wat hij doet, kan hij eigenlijk ook prima voor zichzelf en hij start! Vijf volle jaren geleden, de crisis krabbelt net aan de poorten van de stad…

“If you want a mobile app, BluMedialab.com is the company for you. We have successfully developed a number of apps for ourselves and others. Filling in the request form is your first step towards your own app!” Enorm veel apps volgen elkaar op, getuige de site!

Van de weerapp – altijd handig tot aan de ‘hotels for iPad’,  allemaal nuttig en hebbedingerig! Voor mij springt er één springt uit, de WijnApp!

IMG_0241Heel fijn: tussen neus en lippen door, wordt het ‘ding’ meteen op mijn iPad geïnstalleerd. Nu kan ik nooit meer vergeten  welke wijn ik zo lekker vond en hoe die ook alweer heette! Met de WijnApp leg ik alles vast wat ik heb geproefd! Makkelijk terug te vinden en te delen op Twitter, Facebook of email. Leuk, handig, een fijne database dus van alles wat ik ooit gedronken heb! Ik ben er oprecht reuze blij mee!
Maar nu komt het, want Pieter is niet alleen ontwerptechnisch heel erg slim, maar blijkt ook verkooptechnisch een duizendpoot te zijn! Wat studeerde je ook al weer? Bedrijfs – of was het misschien commerciële economie?
Als je je keuze hebt vastgelegd, verrast een pop-up je met de vraag of je misschien een soortgelijke uit ‘app’ winkel wilt bestellen!

Hoe ingenieus. Ik twijfel er niet aan dat dit een gigantisch succes gaat worden. Je kunt de app heel makkelijk vinden via http://itunes.com/apps/wijn
Zachtjes tikt de regen tegen het zonnescherm als ik me op maak voor de laatste vragen.

pieter in domburgNee, een huisdier hebben ze niet. Of ja natuurlijk zoon heeft een hamster!
Witte of rode wijn? Allebei, maar rood is lastig want zijn vrouw houdt beslist niet van rood en de keuze in halve flesjes is niet zo heel groot.

Zwemmen of hardlopen? Fietsen! Huh? Pieter traint voor de Triatlon van Huizen. Dat is dus 60 baantjes borst crawl, hoeveel doe je er nu Pieter? 🙂

Vaak en graag op vakantie, een klein tripje met de familie naar Domburg of een reis naar San Francisco, allemaal leuk.

Gek op zelf koken. Maar ook op uit eten gaan! Van Vida – Hilversum tot aan Fitou – Loosdrecht en alles wat daarbuiten valt of er tussen zit. Sushi is helemaal een genot, zeker nu ook beide kinderen dit echt lekker vinden.

De regen is gestopt, we kunnen nog uren verder praten, maar we gaan ieder ons weegs. Ik trap naar huis en installeer me op de bank. Met de iPad! Hmm, een dag later en ik heb  al 20 wijnen  ingevoerd.

Een daarvan is een wijn van Jeff Carrel, eclectisch wijnmaker! Eclecticisme is het combineren van kenmerken van verschillende stijlen of stromingen. Nogal een vrijbuiter zo te zien!  Spannend. Een van zijn wijnen gaan we dit weekeinde proeven.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cnJNm4FuKc4]

Je vindt ze zelf allemaal in de WijnApp!

Hartstikke handig!