Weekeinde menu no 05

Weekeinde menu no 05

Weekeinde menu van 29 en 30 augustus

Wat gaat er dit weekeinde in de pan! Bij ons niet zoveel, want dit keer zijn we maar met z’n tweeën. Kinderen weg, op vakantie, op stage.  Marcel moet werken, zondag zijn we weg. Maar dat neemt niet weg dat er wel lekker gekookt kan worden.

KLeineschorreVerbluffende wijnen

En daar hoort natuurlijk een topwijn bij.
Die heb ik al uitgekozen. Het is de Barrique van De Kleine Schorre. Je kunt hem zaterdag komen proeven want dan staat hij op de proeftafel van Smaak van Wijn.

Deze Zeeuwse wijn heeft is een blend van pinot gris en auxerrois. De cuvee heeft 10 maanden houtrijping mee gekregen en dat proef je zeker! Het is een volle wijn, voor kreeft, gebakken zeetong, gebakken kalfsbiefstuk.

Wat eten wij ….

Het menu voor ons weekeinde ziet er als volgt uit:

Crème soep van Pastinaak

Gebakken kalfsbiefstuk met paddenstoelen

Zwitsers Kaasplankje met Gruyere en Bergkäse

 

Serendipity-1Wat drinken we ….

Wij drinken de Barrique ook bij de Pastinaak, maar ook bij het kaasplateau. Dat kan namelijk met deze wijn. Maar ik kan me voorstellen dat je dat misschien saai vindt, je in het weekeinde op meer mooie wijnen wilt storten of gewoon wat diversiteit in je wijnmenu wilt.
Dan zou ik bij de soep de Barrique schenken wijn bij het hoofdgerecht de Pinot Noir Serendipity van Breuer Zuid-Afrika en die laatste kan dan door bij de kaasplank , waar overigens ook het restje van de Barrique heel goed bij past.

 

Hoe maak je het …..

1. Pastinaak soep

450 gr pastinaak

4 dl groentebouillon
6 dl room
50 gr fijngehakte walnoten

1 eetlepel fijngehakte peterselie
brood croutons

De geschilde en in blokjes gesneden Pastinaak kook je in de groentebouillon gaar. Voeg vervolgens vier dl room toe. De overige twee dl room klop je op en je mengt de walnoten hier doorheen. Voeg hier wat peterselie aan toe. De bouillonroom met pastinaak pureer je glad. Je kunt dit vervolgens door een zeef doen. Als de soep te dik is, doe je er nog wat bouillon bij. Schep de soep in diepe borden en garneer met een quenelle notenroom, wat croutons en peterselie.

2. De biefstukjes

Voor de kalfbiefstukjes ga je natuurlijk naar de beste slager die je kent. Hier haal je 8 kleine kalfsbiefstukjes. Zo zwaar als jij nodig vindt. Afhankelijk van je eigen vleesbehoefte dus. Voor het bakken van de paddenstoelen heb ik weer een heel mooi filmpje gevonden! Have fun!

3. Het kaasplankje

Tja, pak een mooie houten plank en twee scherpe messen. Naar eigen idee wat crackers of stokbrood, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Gewoon lekker de plank in het midden, wat druifjes en noten er bij en genietend je wijnen op maken! Ben je net zo gek van Zwitserland als wij zijn? Dit is de site to be! MySwitzerland.

Fijn weekeinde!