Weense wijnen

Weense wijnen

Weense wijnenWenen, omdat het kan!

Ben je nog niet weggeweest, heb je nog een paar dagen te goed? Wel Wenen met zijn Weense wijnen, daar is het voor ons altijd feest. Een paar dagen onderdompelen in het degelijke, maar tegenwoordig ook zo hippe Wenen is werkelijk geen straf. Ik hoor je denken, ja jij altijd met je reisjes. Klopt, ik ben er gek op. Een paar dagen even buitenshuis, de batterij zit weer vol.

Weense wijnen

Natuurlijk is wijn een van de hoogtepunten in Wenen.  Uiteraard naast alle culturele stappen en stapjes die je hier kunt zetten, van Sissi’s Schloss Schönbrun tot de Spaanse Rijschool in het centrum. Ben je daar fan van, wel dan heb ik goed nieuws: Op 27, 28 en 29 oktober komen de Lipizzaners van de Spaanse Rijschool weer naar Rotterdam!
Maar ben je dan toe een goed glas wijn, of ben je bereid om eens fijn door de wijngaarden te wandelen om daar bij de wijnboer zelf gemütlich aan de wijn te gaan? Dan heb ik wel enkele leuke tips voor je.

weense wijnenHengl-Hasselbrunner
Een ‘Buschenschrank’ wordt dit genoemd. Of te wel een wijnbar in de wijngaarden, bij de wijnboer aan huis. Een boerenwijncafé zogezegd. Deze ligt tussen Grinzig en Coblenz en is geopend vanaf mei. Op de Reisenberg. Je vindt hier naast veel vertier, virtuoze Weense wijnen van 13 ha aan wijngaard, een subliem uitzicht over Wenen. Hengl-Hasselbrunner.

Klemo
‘Klemo’ komt van Pape Clement, het oudste Bordeaux wijngoed en is een wijnbar en wijnshop met meer dan 3000 wijnen en zeker 100 0pen wijnen, die je proeft en drinkt met smakelijke kleine hapjes. Een fijne zaak en een bezoek zeker waard. Niet heel goedkoop trouwens. Maar ach, af en toe 🙂

Unger&Klein
Met wijn in de hoofdrol! Let op, er zijn twee locaties. BAR, GÖLSDORFGASSE 2, en het WEIN-KAFFEE IM HOCHHAUS, HERRENGASSE 6-8, beide in hart van Wenen. Unger&Klein.

Buschenschrank in Residence
Op de Himmelstrasse in Grinzig. Hier vind je het ‘Heuriger’ ontwerp met Weense wijnen naar de hand van Jutta Kalchbrenner – Ambrositch. “Jutta Ambrositsch vereint scheinbar Gegensätzliches mit einer beneidenswerten  Leichtigkeit: Die Winzerin wohnt und arbeitet in der Großstadt und führt gleichzeitig ein Leben dicht an der Natur. Ihre Weinberge liegen im Stadtgebiet – und an ihrem Arbeitsplatz mit Blick auf Wien wachsen Weinreben, Rosmarin und Rosen, bauen Vögel ihr Nest und spazieren Füchse herum. Kein Wunder, dass ihre Weine so hervorragend schmecken! Die StadtSpionin sprach mit der Winzerin, die vor fünf Jahren noch ein gänzlich anderes Leben führt ….(Bron:Die Stadtspionin)