Weingut Faber in Freiburg

Weingut Faber in Freiburg
Staufen
banaan

De eerste keer dat we hier zijn geweest, dat is zo’n twee jaar geleden. We waren op doorreis naar Seefeld en stopten met Bob (het hondje) voor een overnachting in Freiburg. Uiteraard ook om de wijngaarden te inspecteren en diverse wijnboeren in de omgeving een bezoek te brengen. Heerlijk tripje.

Zo kwamen we hier bij Weingut Faber. Een biologisch wijnbedrijf met bloemrijke wijngaarden. Ze werken hier al zo’n tien jaar op milieuvriendelijke wijze. Omdat de natuur, het bodemleven en de biodiversiteit in de wijngaard beschermd moet worden. Verder gebruiken ze biochar voor het waterbehoud in de bodem van de wijngaard. Kortom zoals zij zelf zeggen:

Begleiten Sie uns weiter auf unserem modernen, Ressourcen schonenden Weinbau, damit auch die nächsten Generationen auf dem kostbaren Boden Weinbau betreiben können.” 

Vrij vertaald betekent dit in feite: “vergezel ons op deze moderne hulpbronnen besparende reis, zodat de volgende generaties ook wijnbouw kunnen plegen op dit kostbare stuk van de aarde.” Nieuwsgierig en proeven? Op dit moment heb ik de Spätburgunder en de Muskateller in de winkel van SmaakvanWijn.  Maar je kunt daar ook zelf naar toe want ze hebben naast het Weingut ook een heerlijk ‘Gästehaus’.

wijnschool Soest