Wereld Tapas Dag!

Wereld Tapas Dag!

In Studio Smaak van Wijn worden we vaak verrast door wijnen van potentiële nieuwe huizen voor de wijnkast. Soms wordt je er ook wel een beetje droevig van. “Echt, kan er zulke wijn geschonken, gedronken, verkocht worden?”

Maar soms word je er zo blij van.

Dat overkwam ons toen we de wijnen van Traslascuestas uit Ribera del Duero mochten proeven. Wat een pareltjes. Verstopt door Carlos Bujanda, maar gevonden door Daniel van Cavad’or.

Een notitie: Kersen kleur met paarse schittering. Aroma’s van zwarte fruit als bramen en bosbessen, toast en geroosterde aroma’s door de rijping op nieuw eiken hout en zoete en kruidige tonen (zwarte peper). Een vol en rond mondgevoel met redelijke zuurgraad. Intense romige en rijpe tannines. De tannines laten een ietwat zoetige toon na en een lange afdronk met hints van gebrande koffie.

Wijnen die precies passen bij het werelddagthema van vandaag! Wereld Tapas Dag! Deel en vermenigvuldig vriendschap!
Tapas

LEES HIER VERDER :)

LEES HIER VERDER 🙂

“Spanje: een land om te proeven! De Spaanse gastronomie beleeft nu een heel bijzondere periode met zijn wereldberoemde chefs, restaurants, topwijnen, de prachtige streekproducten en natuurlijk de beroemde tapas. Oorspronkelijk waren deze tapas kleine, zeer eenvoudige en vaak klassieke gerechtjes. Tegenwoordig kan de tapa ook een ware gastronomische delicatesse zijn met veel luxe en allure. Tijdens de Wereld Tapas Dag staat de tapa in het spotlicht zodat u kennis kunt maken met deze typisch Spaanse ervaring. Tapas eten is samen genieten, delen, ontspannen en bovenal heerlijk eten.”