Wie wordt de wijnwinkel van 2014 en vliegt naar Zuid-Afrika?

logo wijnwinkel 2014De spanning stijgt binnen de Nederlandse wijnwinkels en –winkeltjes! Zij die mee gedaan hebben aan de Wijnwinkelverkiezing van 2014 weten inmiddels of ze genomineerd zijn voor de titel of niet. Dat maakte Perswijn, initiatiefnemer van de verkiezing gisteren bekend.

“Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend?” vroegen zij u allen en  inmiddels  is er massaal gestemd en de finalisten zijn bekend.

De volgende top tien(s) zijn geboren:

‘Wijnwinkel van het Jaar 2014’
Wijnhandel Oranje
By the Grape winery Velp
Gavi Wijnkopers
Siersma Wijnadvies Huizen
Marius Jouwwijnvriend Den Haag
Wijnkoperij Henri Bloem Amstelveen
Petit Clos
Vojacek Wijnen
Gastrovino Griffioen wijnkoperij
Chateautjes

‘Wijnwebwinkel van het Jaar 2014’

Wijnvoordeel.nl
Bythegrape.nl
Oranje.com
Wijnadvies.nl
Gavi.nl
Flesjewijn.com
Jouwwijnvriend.nl
Wijnvanwereldklasse.nl
Vojacek.nl
IC-Wines.nl

logo zuidafrikaNu komt het op de jury aan! Zij zullen de winkels bezoeken en rapport opstellen. Ook de webwinkels zullen aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen worden! Er zijn twee onafhankelijke vakjury’s aangesteld. Bij de wijnwinkeljury zit bovendien een echte retailspecialist. Iemand met veel verstand van ‘zaken’ dus! Erik Hemmes.

Deze teams bepalen uiteindelijk welke winkels worden uitgeroepen tot ‘Wijnwinkel van het Jaar 2014’ en ‘Wijnwebwinkel van het Jaar 2014’. De bekendmaking van de winnaars vindt vervolgens plaats op 27 oktober in het Wassenaarse Kasteel de Wittenburg.

Een absoluut spectaculaire prijs is weggelegd voor de winnaar van de wijnwinkelcompetitie! Ze krijgen – naast een reportage in Perswijn – een fantastische  reis naar Zuid-Afrika aangeboden door  de WOSA, die alle Zuid-Afrikaanse wijnproducenten die hun producten exporteren, vertegenwoordigt. Deze non-profit organisatie neemt de kosten voor vlucht en verblijf tijdens de oogst van 2014 op zich! Waanzinnig!

LOGOsmaak van wijn8Er zal toch wel een onafhankelijke blogger mee moeten :)? Naar Zuid-Afrika?