Wijn, Spijs & Muziek

Door: Esther Meijer

Goede wijn- en spijscombinaties, daar kijken we niet meer van op. Maar wie van jullie heeft ooit bij elke wijn- & spijs combinatie van  perfect passende muziek genoten?

Het was een uitdaging, onze eerste editie Wijn, Spijs en Muziek in Kampen, afgelopen zaterdag 15 juni in het centrum van Kampen. We kozen voor een intieme ruimte, met plaats voor maximaal 20 deelnemers. We kozen voor geweldige Catalaanse catering en perfect passende wijnen van hoge kwaliteit. En we kozen voor akoestisch; on-versterkte zang, contrabas, gitaar en cajón.

Een zangeres die de liedjes bij elke wijn/ spijs combinatie toelichtte en iedereen vervolgens meezong met “red,red wine” en “preferisco cosi”. Een zangeres die kon uitleggen waarom ze het nummer “frikadellen” zong, bij de garnalenkroketjes!

Denk daarbij twee lange tafels met gasten, een zwoele lente-avond en  een deur die open staat… We hebben zowaar een concept neergezet! Met een extra dimensie. Vijf gangen gastronomische en muzikale kwaliteit. De  wijn- en spijskeuze toegelicht door een vinoloog en uitleg van de kokkin over de historie van de gerechten.

Perfecte rode grenache/syrah/ mourvedre bij de albóndigas in tomatensaus en een licht zoete mousserende Verdejo bij de tarta de queso met citroen.
De muziek bracht ons via Italiaanse pleinen, naar Spaanse tapasbarretjes.
De gasten waren  verrast en enthousiast.
En wij als organisatoren? Vol adrenaline, de hele zondag stuiterend, om op maandag verder te praten over een tweede editie.

En die komt er!

Op  zaterdag 5 oktober! Zorg dat je erbij bent.   Wijn, Spijs en Muziek

==============================================================================
esther anytea 3Esther Meijer is RegisterVinoloog van De Wijnacademie® en is aangesloten bij de Associatie van Wijndocenten. In 2004 heeft ze AnyWine opgericht en sinds 2008 is zij als freelance docent werkzaam bij de kook- en wijnschool van de Librije: Librijes Atelier. Sinds januari 2013 is Esther Theesommelier. Zij is theetrainer bij de Thee & Coffee Academey. Esther volgt nu het eerste verdiepingsjaar van het Thee Sommelier Traject.
Bij AnyWine  en AnyTea kan men terecht voor een palet van workshops en cursussen.