Wijn voor alledag

Wijn voor alledag

Dagboek, dinsdag 12 juli

Wijn voor alledag

Gelukkig dat ze bestaat. Wijn voor alledag! Je hebt ze in de categorie slobber die werkelijk gruwelijk is, maar je hebt ook wijnen die perfect iedere dag op tafel kunnen komen om door hun makkelijke en adaptieve karakter maaltijden, borreltijd en gezelligheid ruimhartig te versterken. De Mas van Domaine Vic is er zo een. Daarvan hebben we altijd een doosje wit en rood in huis. Want er zijn van die gelegenheden toch, dat, zonder om aandacht te vragen, die wijn toch zijn ding moet kunnen doen! Namelijk het gesprek, de maaltijd dragen, ondersteunen.

Mas de la Source rood

Deze  wijn voor alledag past perfect bij het Hollandse pannetje met aardappels, groente en vlees dat op tafel staat. Braadworst met bloemkool en gebakken aardappeltjes. De braadworst lekker pittig gekruid, niet perse Spaans, maar wel nou ja, pittig dus. De aardappeltjes gebakken met paprikapoeder, de bloemkool met een sausje van boter en bloem, waar bloemkoolwater en melk aangevuld met geraspte kaas en nootmuskaat hoofdzaken zijn. Saus van mijn moeder en van oma trouwens ook.

De Pays d’Oc wijn is gemaakt van grenache, cabernet en merlot. Genoeg spelers in de blend om deze zacht en aangenaam te maken. Jerôme, Robert en Bruno Vic van Domaine Vic werken er hard om hun gamma aan wijnen zo te maken als ze zijn. De Middellandse Zee zon, daar bij Béziers geeft de wijnen hun vrolijke karakter denk ik.

Wijnvooralledag-2

Bewaren