Wijn voor Utrechtse Tour-start

Wijn voor Utrechtse Tour-start

Gelezen: Utrechtse ondernemers introduceren speciale wijn t.g.v. de “Grand Départ”

Op initiatief en naar een idee van Oud London Hospitality is in samenwerking met de Utrechtse wijnimporteur DR Trading en het Business Peloton Utrecht een prachtig wijnproject gerealiseerd.

Onlangs is de verkoop gestart van dit eerste product in relatie tot de Tour-start in Utrecht.

Speciaal ter gelegenheid van de Grand Départ wordt in Zuid-Frankrijk “Tour de Dom” wijn gemaakt. Het ontwerp van de bijzondere etiketten is van niemand minder dan Jeroen Hermkens, de bekende Utrechtse kunstschilder en lithograaf.

Tour-de-Dom-2015 De wijn is per direct leverbaar en zal naar verwachting op vele horecalocaties en ook in winkels verkrijgbaar worden. Vanzelfsprekend is dit de huiswijn van Hotel Restaurant Oud London en van alle Utrechtse cateringlocaties van dit horecabedrijf. De TDF-Wijn is te verkrijgen in twee verschillende kwaliteiten. De witte en rode wijn (rosé volgt in het voorjaar) met het etiket “Zadelstraat” is een heerlijke toegankelijke wijn in de lagere prijsklasse. De witte en rode “Rivage” met de afbeelding “Peloton over de brug” is een exclusieve wijn die in een beperkte oplage is gemaakt en wordt o.a. verkocht in een luxe geschenkverpakking. Michael Boogerd heeft uit handen van Oud London directeur Erik van Dijk het 1e kistje in ontvangst genomen tijdens de presentatie van het officiële Tour-parcours in Utrecht.

Een deel van de opbrengst van het wijnproject wordt door het BPU en de Gemeente Utrecht als funding gebruikt om dit geweldige sportevenement te promoten en mogelijk te maken. Economische activatie van het Utrechtse bedrijfsleven is een belangrijk onderwerp op de agenda van het BPU en de Gemeente Utrecht. “Wij voelden ons aangesproken en waren direct enthousiast om iets met het thema te doen. Gezien onze horeca activiteiten in en om Utrecht, was wijn een voor de hand liggende keuze. Dat wij met alle betrokken partijen, inclusief een enthousiaste wijnmaker, zo snel tot een prachtig resultaat kwamen, heeft veel te maken met de positieve uitstraling van dit geweldige evenement. Velen raken enthousiast en willen zich inzetten. Dat hiermee een financiële bijdrage wordt geleverd aan de brede tourpromotie en operationele uitvoering is niet meer dan logisch”. Aldus Erik van Dijk, algemeen directeur van Oud London.
https://www.smaakvanwijn.com/wijncursussen/