Wijnbouw, twee reuze tips

MWOmdat we nog helemaal aan het begin staan, bij de theorie van wijn, is het misschien erg interessant om de volgende websites eens te bezoeken!

Hageling wijnbouw: uitvoerige informatie over de wijndruiven, het verschil tussen tafel- en wijndruif, uitleg wat de druif aan ‘waarden’ in zich heeft zoals de hoogte van de zuurgraad, het suikergehalte in een wijndruif, hoe ze gesnoeid kunnen worden,

Op 24 maart een open dag. Dan gaat de kelder open van 10.00 – 16.00 uur. Dan kun je ongetwijfeld de ecologisch gemaakte wijn van het domein proeven. Zoals de droge Johanniter en de wat zoetere Sirius.

pijlHier vind je de website van Hageling!

En dit is Jet! Jet ten voeten uit! “De druivenstokken zijn aangebogen, de tuin wacht op de lente. Voor ons de kans om er nog even tussenuit te gaan. Naar het zonnige zuiden van Frankrijk, waar we dit jaar roze en witte wijnen uit Corsica op een rijtje zetten en uitproberen. Met oesters. Of coquilles. Scharen van kreeften. Een flinke klus al met al, maar we doen wat we kunnen.” 🙂NYX

lentedruivenJet is wijngaardenier, maar is ook schrijver en beide ‘ambachten’ combineert ze, ons de lezer, genereus daarin delend, mits we dat willen! Mits we weten dat Jet een weblog schrijft. Trouwens ook een boek over wijnbouw! Nu dan in Nice, waar ze overduidelijk geniet van Corsicaanse wijnen en het lome, winterslaap tafereel aan deze mediterrane kust, die zich langzaam uitrekt, ontwaakt door de eerste warme zonnestralen, de voorbodes van lente en zomer.

Maar denk niet dat we hier nu helemaal stilgevallen zijn. Op dit moment bijvoorbeeld, zitten we een lezing in elkaar te knutselen. Over de wijnbouw.

Voorproefje? O.K., hier de eerste bladzij:

Nederland is Duitsland niet…
Opmerkingen over Nederland als Nieuwe Wereld wijnland”

Wel, er komt dus een  lezing! Niet missen!

pijlHier vind je Jet’s Blog!