Wijnbrevet halen in de zomer!

Wijnbrevet halen in de zomer!

Studenten aan de wijnstudie wijnbrevet

Wijnbrevet, het diploma dat laat zien dat je werkelijk verstand hebt van wijn! De toegangspoort tot opleidingen bij de WSET of de Wijnacademie. Menigeen ging je daar al voor. En jazeker, een opleidingstraject in de wijn kent perfecte doorgroeimogelijkheden!

“Ik werk sinds mijn vijftiende in de horeca. Vanaf dat moment was ik direct gefascineerd door het product wijn.

Momenteel mag ik zelf de titel Vinoloog van de Wijnacademie dragen en ben ik de jongste Vinoloog van Nederland. Ik heb ontzettend veel geleerd van de lessen van de Wijnacademie en heb hiervan genoten.” Aldus Rik Timmer, de jongste vinoloog van Nederland.

Ja, dat kan jij ook! Jij kunt diezelfde weg gaan. In een zomer klaar voor het examen SDEN – 3. Dan ligt de weg voor je open om het vinologentraject aan de wijnacademie te gaan doen. Het eerste examen voor het wijnbrevet na de zomer is op 10 oktober in Maarn. Ben jij er klaar voor?

Het traject bij ons in de wijnschool neemt twee avonden per week in beslag. Avonden waarop je anders wellicht zou barbecuen, op het strand zou zijn, of misschien hard aan ‘t werk.

Dit zijn de lesdagen:

Juli, 9, 16, 18, 23, 25

Augustus 13,15, 20, 22, 27

9 juli is de aftrap van de studentencursus voor het wijnbrevet. 27 augustus is de avond van de examentraining, eind september volgt nog een laatste bijeenkomst om de puntjes op de I te zetten. Dit doen we op maandag 27 september. Een lesavond duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur. Er wordt veel van je verwacht, lekker actief meeproeven, meepraten en discussieren over de geproefde wijnen. Maar ook de theorie is nog wel een dingetje. Het lesboek is goed opgezet, de lesstof is overzichtelijk en goed te bestuderen.

Wat het kost?

De prijs, in het twee termijnen te voldoen, voor deze complete cursus inclusief alle te proeven wijnen, digitale informatie en de terugkomavond in september is uiteraard een zeer speciale studentenprijs! € 450,00
Het lesboek kost € 38,50.

Schrijf je snel in, je maakt tevens kans op een doos met 6 superzomerwijnen, die we verloten onder alle deelnemers!

Het inschrijfformulier.