WIJNBREVET voor SWEN-3 wijncursus

Wijnopleiding voor het Wijnbrevet (SWEN -3)

De cursus Wijnbrevet (SWEN 3) is geschikt voor wijnliefhebbers met redelijke wijnkennis en voor professionals die werken met wijn. De opleiding voor het Wijnbrevet is bedoeld voor diegene die een bredere kennis van het product wijn nodig hebben in hun dagelijks leven, in de wijnhandel, als importeur of in de horeca. Het is ook een erg leuke opleiding als men hobbymatig veel interesse in de wijnwereld heeft.

Het studieprogramma is verdeeld over 9 lesavonden (of 9 ochtenden) van 3 uur (van 19.30 – 22.00 uur of van 10.00 tot 12.30 uur) en omvat onder meer de geschiedenis van wijn, kwaliteitsfactoren, vinificatieprocessen, druivenrassen, de belangrijkste wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs. Per wijnland wordt besproken: de geografische ligging, klimatologische omstandigheden, bodemgesteldheid, structuur van de wijnbouw, gebruikte druivenrassen, wijnwetten, belangrijkste producenten en opvallende trends.

SWEN-logo-wijndocent-rgb-KLEIN-150x150De Eerste Soester Wijnschool werkt met het cursusboek ‘De Wijnwereld’.  Groepsgrootte is max 10 personen waardoor de lessen zeer direct en uiterst interactief zijn. Het wijnproeven en het beoordelen van de wijn staat hoog op de agenda! Gedurende de cursus zullen zo’n 80 wijnen op de tafel komen. Alle van kwalitatief goed niveau.

Het kennisniveau verbreedt zich, er wordt op een degelijk niveau geleerd te proeven en ook om op de juiste manier overzichtelijk proefnotities vast te leggen. Aan het einde van de cursus van negen lessen, kan men bij de Wijnacademie in Maarn opgaan voor het examen SWEN-3. Dit examen bestaat uit tenminste 54 theorievragen (meerkeuze) en zes vragen die betrekking hebben op de te proeven wijnen.

Als je deze cursus volgt, dan kun je aan het einde:|
De belangrijkste wijnstijlen benoemen, de factoren die de stijl van een wijn bepalen aangeven, de meest belangrijke druivenrassen beschrijven en wijnen hiervan benoemen, wijnetiketten lezen, mousserende wijnen onderscheiden en bekende zoete en versterkte wijnen benoemen.
De wijnwet, wijn en gezondheid en wijnspijs combinaties heb je bestudeerd. Je leert hoe je wijn kan beoordelen op kwaliteit en voorzien van een proefnotitie waarin uiterlijk, geur en smaak beschreven worden.

Losse avonden volgen kan mits er plaats is! Interesse? Mail ons dan even!
En voor de liefhebber / vroege vogel is er ook een wijnopleiding Wijnbrevet in de ochtenduren.

Kosten: € 485,- incl. btw.
Het cursusboek ”De Wijnwereld” is apart te bestellen voor ongeveer € 40,= (2015)
(Geeft eventueel aansluiting op het examen bij de Wijnacademie op 21 mei of 10 juni 2015)

SWB 8, de zomercursus voor het wijnbrevet start op maandag 8 juni 2015 VOL
Unieke betalingsmogelijkheid: € 285 voor aanvang 8 juni en het restant  na de zomer voor 1 september!

8, 15, 22, 29 juni
31 augustus
7, 14, 28  september
5 oktober

(Geeft eventueel aansluiting op het examen bij de Wijnacademie op  woensdag 7 oktober 2015)

SWB 9, de najaarscursus voor het wijnbrevet start op woensdag 9 september 2015

9, 16, 23, 30 september
14, 21, 28 oktober
11, 18 november –

Meer informatie over prijzen vind je hier!