Wijncursus voor of na de zomer?

Wijncursus voor of na de zomer?

herfstfotowedstrijd femkeIn juni zijn de laatste examens voor wijnniveau SWEN 2 en SWEN 3 voor de zomer begint.  Gelukkig zij die weer een stapje verder zijn gekomen op de wijnladder. Ook bij De Eerste Soester Wijnschool / Smaak van Wijn  doen cursisten steeds weer mee en komen zo een ronde verder. Altijd toch een spannend moment. Vooral als je naar buiten komt en de wijnen die je geproefd hebt, staan groots opgeschreven. Heb je ze goed of niet…… 

De eerst volgende cursus voor de Wijnoorkonde – de basiscursus wijn start bij ons in op woensdag 3 juni. Na de zomer zijn er nieuwe examenmomenten. Voor SWEN 2 – Wijnoorkonde is dat op 7 oktober. Het examen dat in Maarn aan de Wijnacademie plaats vindt, bestaat uit 50 multiple choice vragen en het proeven van vier wijnen. Geslaagd ben je bij een score van 60%. Mocht het zo zijn  dat het je niet lukt de juiste wijnen te benoemen, dan – bij voldoende vragen – dus 60% van de 50 ben je toch geslaagd. Dit jaar kun je na de zomer op woensdag 7 oktober op! Het examen kost  € 85,00.

Het Wijnbrevet is een diploma op niveau 3 van de Stichting Wijn Examens Nederland (SWEN 3). Het Wijnbrevet is het toegangsdiploma tot de Vinologenopleiding. Deze examens worden meerdere malen per jaar gegeven.  Op dit niveau wordt men geacht uit zes te proeven wijnen er tenminste twee goed te hebben. De keuze hierbij is telkens uit drie antwoorden. Soms wordt er een vraag gesteld of een bepaalde wijn bijvoorbeeld hout heeft gehad. Tijdens het examen worden geen mousserende wijnen geschonken. Daarnaast zijn er 60 multiple choice vragen. In totaal moet je er hier 36 van goed hebben, inclusief twee goede wijnen.

Examens voor het Wijnbrevet worden meerdere malen per jaar georganiseerd. Voor dit jaar zijn er nog verschillende mogelijkheden, we hebben ze hier onder neergezet. Voor dit examen geldt een prijs van  € 110,=.

De eerstvolgende wijncursus voor het Wijnbrevet start in De Eerste Soester Wijnschool op 8 juni. Voor de zomervakantie sluit je dan Frankrijk af. Het voordeel is dat je in de zomer de wijnstreken van dit land onder de knie kunt krijgen! De laatste les op 5 oktober. Aansluitend is het examen op 7 oktober op de Wijnacademie in Maarn.

Aanbevolen-wijndocent-logoAlle informatie over de examens voor de Wijnoorkonde en het Wijnbrevet kun je hier nog eens rustig nalezen.

Examendata 2015 wijnoorkonde (SWEN II)

( alle examens starten om 20.00 uur tot 21.15 uur)
21 mei 2015
25 juni 2015
7 oktober 2015

SWEN-logo-wijndocent-rgb-KLEIN-150x150

Examendata 2015 wijnbrevet (SWEN III)

( alle examens starten om 20.00 uur en eindigen om 21.15 uur )
22 april 2015
21 mei 2015
10 juni 2015
25 juni 2015
7 oktober 2015
26 november 2015

https://www.smaakvanwijn.com/wijncursussen/