Een wijncursus doe je niet zomaar!

Een wijncursus doe je niet zomaar!

Wijncursus sden

Wil jij ook altijd sneller dan snel! Je theorie-examen voor je rijbewijs deed je in een dag. Het rijexamen zelf na een week veel scheuren, remmen, inparkeren en een hellinkje oefenen. Hup in de pocket. Koken doe jij altijd zonder recept, gewoon op gevoel en de nieuwste Apps zitten als eerste op jouw mobiel! ‘t Ja, dan is De Eerste Soester Wijnschool voor jou dus niet de goede plek om die wijncursus te doen, die al zo lang boven aan de ‘todolist’ staat! Bij ons, op de Eerste Soester Wijnschool, hart van Nederland, nemen we namelijk de tijd om wijnliefhebbers echt iets te leren. Immers, lezen kon je toch ook niet in een week? Deed je toch ook niet ‘on-line’ 🙂

Wat is wijn?

Leren wat wijn is, waar wijn vandaag komt, waar wijn van gemaakt wordt en hoe het kan smaken, dat kost tijd! Veel tijd. Als je je wilt verdiepen in dit grandioze product, heb je een hobby voor eeuwig. Waar je nooit uitgeleerd raakt.

Wat doet klimaat voor de wijndruif? Is de bodem belangrijk? Waarom kan er een prikkeltje in je wijn zitten, is dat wel goed? Hoe ontstaan aroma’s in wijn en wanneer is de geur die je ruikt van een zogenaamd primair aroma overgegaan in een tertiair aroma?

Hoe kan dat eigenlijk?

Wijnbouw

Dat is de wijn, maar dan is er nog de wijnbouw! De wijngaard alleen al is een boek op zich. De druiven woekeren voort als er niets aangedaan wordt, maar wat moet je dan doen? Waarom zie je soms veel blad aan een wijnstruik, aan in de hoogte gegroeide struiken, terwijl je ook juist alleen maar kleine opgebonden stronkjes ziet staan? Je begrijpt het. Wijn is zo alomvattend dat je dat niet zomaar er even bij doet. Als je begint aan een wijncursus stap je in een nieuwe wereld. Een wijnwereld die je alles laat zien, laat proeven zolang jij er voor openstaat.

Daarom leiden we je zo graag persoonlijk op. Voor een mogelijke stap naar de wijnacademie en verzorgen het hele mogelijke voortraject. SDEN 1 tot en met SDEN 3 zijn wijncursussen die je de waarheid achter de wijnen laten zien. De groepsgrootte bij ons is beperkt want iedereen heeft recht op aandacht. Geen zaaltjes in een kil hotel, maar persoonlijk aan de grote Proeftafel van De Eerste Soester Wijnschool.

Nieuwsgierig geworden? Neem gewoon even contact op. Mail of bel ons. Je bent heel welkom! De Eerste Soester Wijnschool

https://www.smaakvanwijn.com/courses/wijn-spijs-cursus/